Saturday, March 27, 2010

Tid har man inte, det tar man sig

Jag fick två enastående bloggidéer. Det är ju så sablans trist att läsa privatbloggar för folk man inte känner, eller hur? Med få undantag är det så. Jag tror att många s.k. storbloggar läses bara för att det är många som läser dem, inte för att de är bra. Hur det blev så är nog mest en slump, eller har med att göra att dom är snygga. Det står ett gäng på ett torg och kollar förundrat upp i luften, de pekar och gestikulerar, ojojoj. Varpå så klart alla andra som går förbi också tittar upp för att kolla vad det är dom glor på. Just ingenting. Men så är det också med bloggarna. Man måste liksom gå in och kolla vad den stora fascinationen med Kissie, Dessie, Pao, Kenza, Foki är. Sedan när man gör det visar det sig att, ja just det, det fanns ingenting. Folk står och stirrar på just ingenting.

Mina fantastiska bloggidèer har jag nu dock inte tid att genomföra själv för att de kräver ganska mycket tid och sådan har ju inte jag, men här är dom iallafall om du vill stjäla dom:

1. En blogg som analyserar ovärdiga nyheter, från två sidor. Tex kvinnan som lagar all sin mat på kaffebryggaren (typ steker ägg, lagar Flygande Jacob och annat sjukt) som var med i Metro för någon vecka sedan, den skulle man analysera från två infallsvinklar, en för och en emot. Först kommer alltså artikeln eller en länk till den. Sedan kommer BU och säger "Fy fan vad äckligt och dumt, tidsödande och ofräscht" och BÄ säger "Gudars, vad häfigt, vilken grej, vilken uppfinningsrikedom och snillrikhet utan dess like!". Eller artikeln om att det enligt lag är tillåtet för kvinnor lika väl som för män att bada topless på badhuset men det är ingen som vågat ta sig friheten. Då säger BU att "Klart som fan man inte ville springa med pattarna fladdrande på Högevallsbadet" och BÄ hävdar att detta är ett steg i rätt riktning för kvinnosaken.

2. En blogg som är arg, fast bara på fullständigt meningslösa saker, och bara på låtsas. Jag har inte utvecklat denna idé så långt, men tänk dig han den där arge mannen med skägget i Camden, och om han kunde skriva, tänk dig det.

Varsågod, jag bjuder på det.

No comments: