Monday, September 21, 2009

Se hit, Mr Rekryterare

Det kan eventuellt vara osmart, eller smart, det beror på, att använda sin ullaguran.com-emailadress när man söker jobb. För om dom är bara lite smarta kollar dom naturligtvis upp webbsideadressen och kommer således hit, till Sveriges kanske världens mest intressanta skattkista med outtömlig källa till vishet, humor och träffande analyser av omvärlden. Inte minst får dom ju äran att bekanta sig med världens vackraste barn, bara en sån sak. Jag bjuder på allt.

Iallafall tänkte jag att det kunde vara lämpligt att ta tillfället i akt och svara på dom där klassiska intervjufrågorna som man bör vara beredd att svara på vid eventuellt intervjutillfälle. Ett sådant har jag ju bland annat att se fram emot imorgon. Häng med i svängarna.

Jag hänvisar dom helt enkelt hit när frågorna kommer upp, det är så jag vinner, det är så jag får jobbet, eller hur.

Berätta om dig själv
Jag är en svensk låglandskossa som varit på grönbete i den Londoniska dimman sedan dagen jag fyllde 25 och insåg att jag ville undvika att bli tant i förväg. Jag kräver inget, men jag vill ha allt. Jag har världens snyggaste barn, det har jag för att jag själv är snygg och för att jag kläppt mig en oerhört snygg man. Det var alltså inte en gåva från Gud, för honom har varken jag eller någon annan som också kan betecknas som intelligent något förtroende för.

Varför sökte du den här tjänsten?
Jag söker alla tjänster mest hela tiden varje dag för jag är så oerhört driftig, men just DENNA tjänsten är jag mest intresserad av utav alla tjänster, för den är jag klippt och skuren.

Varför borde vi anställa dig?
För att jag är den roligaste personen man kan ha på en arbetsplats, och inte nog med det, jag är förmodligen också den duktigaste. Jag kan allt, jag behöver bara lära mig det först, men sedan kan jag allt.

Vilka är dina styrkor?
Jag är bestämd, ärlig, iakttagande, analytisk, ifrågasättande, rolig, vitsig, klok, påhittig, kreativ, stabil som fan, hungrig, sugen, entusiastisk, musikalisk, hängiven, trofast, pålitlig, mysig, dansant, stolt och snygg.

Vad behöver du utveckla hos dig själv?
Jag är kritisk mot mig själv och andra, det är en bieffekt av att jag analyserar för mycket och att det mesta inte är perfekt. Jag vinner i längden, och har således vissa problem att göra ett första bra intryck. Jag har svårt att dölja min avsky när något är avskyvärt, detta är en bieffekt av min ärlighet. Detta leder också till att jag är oförmögen att ljuga, vilket stundtals kan bli jobbigt för samtliga inblandade.

Varför valde du att studera det du har studerat?
För att jag var sjukt intresserad av mycket, men inte tillräckligt intresserad av något.

Vad tycker du är din hitintills största bedrift?
Lätt barnafödandet.

Vilken av dina tidigare erfarenheter tror du är mest relevant för den här tjänsten?
Det faktum att jag var Ed på Ed's Diner. Jag var Ed och Ed var jag, jag kunde allt och var bäst på det jag gjorde.

Hur bra är du på att samarbeta?
Jättebra om alla i gruppen är duktiga, jättebra på att åthuta den som inte är duktig och jättebra på att ta kommando, men lika bra på att ta order, men bara om ordern känns relevant och är beordrad på ett trevligt sätt.

Hur hanterar du stress?
Stress på arbetsplatsen gör mig lugn som filbunken, metodisk och problemlösningsinriktad. Stress i hemmet gör att jag stampar med lilla foten och svär.

Har du lätt att ta ansvar?
Jag gillar ansvar, jag ansvarar gärna för ansvaret.

Berätta om en konflikt du har varit delaktig i
Den bästa var den när Vårtkärringen inte tyckte att jag fick äta ur hennes fruktskål för att jag inte visade henne (oförtjänad) respekt. Det var alltså rövslickarfrukt i skålen, och den kunde hon helst stoppa upp någonstans där solen inte kommer åt att skina. Men det sa jag så klart inte. När konflikten är så dum, tiger jag ihjäl den.

Sådärja, taximocka, jag kan börja redan på Måndag, inga problem.

No comments: