Tuesday, September 29, 2009

Dumburk blir smartburk

Ah, det finns så mycket härligt att titta på i den svenska tv-apparaten. Ingen har väl missat Mrs Ankas vidaremarsch i segertåget genom Sverige denna afton. Hur hon tycker sig servera sanningar, om avsugningsplikten och om fittluktstricket. Med braskande rubriker och debatter i tv, radio och internet-etern som följd. Stort är det. Och hon har nappat på mitt koncept, hon basunerar ut mitt motto i megafon till hela Svea rike: "Allt blir mycket roligare om man är snygg". Och där hade vi ungefär det enda smarta hon tyckte.

Och så har vi Ensam Mamma Söker - några svenska låglandskossor som vill ligga, helst med någon ungdom med stor penna i kalsongen, män som gör det som en hora, bara för att få vara med i TV. Kärringar som dummar sig och löpandeband-dejtar muskelkillar och wannabies, spelar "jag har aldrig" med bara sexfrågor inför hela svenska folket. Inte alls pinsamt, bara kul och spexigt.

Och vidare Kändisdjungeln, en direktadaptering från engelska "I'm a celebrity, get me out of here!" som till allas förtvivlan gått i många år. Nu har jag dock ej sett den svenska versionen, men det behöver jag inte för att veta vad jag snackar om. Det var alltså denna show som födde konstellationen Jordan&Pete, det var där de träffades, över en mustig fluglarvssoppa med knaperstekta kackerlackor och älgpiss i glaset. Nu kör vi samma trista koncept i Sverige, att tvinga okända kändisar att äta bajs och skit. Och oj vad vi som tittare skrattar gott och rått.

Intressant med denna show är dock att en gammal Kalmar Nation-brud visst var med i årets upplaga. Hon bodde några våningar över mig, och det jag minns bäst av henne är det faktum att hon var oerhört högljudd när hon fejkade sina orgasmer med pojkvännen - det fick man nämligen hörselprov på när man befann sig hos min pojkvän alldeles i rummet under.

Och då var jag tvungen att googla hennes namn, varpå det visade sig att hon är en nerknarkad kärring som vill ligga med alla och är jättepinsam och jämt full och kladdande, och minsann hade hon inte mist vårdnaden om sitt barn för att hon är så dekis. Fick jag veta.

Så kan det gå.

Och vi får inte glömma bort den sävliga kärringen i Hollywood, Maria Montesourri eller vad fan hon heter, som köpte ett kylskåp för sina egna surt förvärvade stålars hon tjänat genom att sätta blommor och krafs i de hus som hennes försörjande mäklarman sålde. Och att hon hade fyllt skåpet med skräpmat och satt en röd rosett på dörren. Det var synnerligen spännande att se.

Vem var det som kallade burken dum?

No comments: