Friday, September 18, 2009

Kyrkhelvetet

Vad fan hade hon, den där jävla hycklaren och ateisten, i kyrkan att skaffa, frågar du dig. Ja, man undrar. Det var väl av samma princip som jag våldgästade Pingstkyrkan under en tid på mellanstadiet med min tuffaste kompis, Malin Svendenius - för att suga musten ur dem, deras billiga fika och deras löjliga gästfrihet, för att göra mig lustig på deras bekostnad och deras kristna utseenden. Eller för att vi inte har någon lokaaal. Välj själv.

Just nu finns det bara två öppna förskolor i Lund, de ligger avsides på Klostergården och Norra Fäladen. I kyrkans regi kan man däremot ha lattjolajbans på flertalet centrala platser varje dag i veckan. Och detta möjliggörs för att du betalar kyrkoskatt, taximocka, välkammad utter.

Och så roligt vi hade sen. På Kyrkan vi var idag, jag och de andra mammorna, de utan smink och helst i praktiska frisyrer, när vi slog oss ner på varsin kudde i en ring runt en prästinna vid namn Eva och hon sjöng larviga visor först om vår gemensamma pappa sedan om tokiga djur, alla med yviga rörelser och tillgjord fjantighet - sånt som barn älskar.

Fort gick det också, för Eva i den maskinstickade randiga ollen och den råttfärgade pagen orkade inte hålla låda så länge. Men hon tände iallafall ett ljus för oss alla innan hon skickade oss på (pärle)porten ut ur kyrkan in i fikarummet, det kändes allt annat än fint. Jag viskade "bullshit" flera gånger i Lovisas öra under sångstunden, det kändes bra och rätt på nåt vis.

Sedan är det självklart så på kyrkans domäner att man LITAR på de fromma fånar som kommer, så det är ingen som sitter i luckan och tar betalt för fikat utan slanten lägger man i en kopp på kaffebordet. Lika lätt att låta bli alltså, men det var det självklart ingen som gjorde.

Och i bespisningen hade man anställt förståndshandikappade i flygiga frisyrer och tokiga uppsyner. Så oerhört fint kan man tycka att de också kan få vara med och skapa värde. Sånt gör kyrkan den fina där alla är välkomna, kanske till och med en liten satan som jag.

3 comments:

Emma Falk said...

Hej. Sofie beättade att du varit i kyrkan och vi undrade lite smått vad i hela friden du gjorde där. Skönt att få en vettig förklaring :)
Kram

Svenny said...

Sa kan man sjunga en kristen melodi i koren innan man stoppar fickan full med GRATIS bullar innan man smiter i halvlek. Sa gjorde vi!

Ulla said...

Ja bullar är alltid gratis hos gud, han har bakat dom med röven.