Wednesday, September 30, 2009

Internationella blasfemidagen

Varje dag är nog snart sett en speciell dag med ett särskilt tema. På söndag, 4 oktober, är det till exempel kanelbullens dag, då får vi frossa i kanylballar utan att skämmas eller hålla tillbaka.

Denna dag idag har nu vigts åt hädelse. Just idag firar (?) vi 4-årsdagen för Mohamlet-grejen i Danmark, och därför har dagen tydligen utsetts till blasfemi-dagen. Idag kan alla gäcka religionenernas låtsaskompisar, ordet är fritt, luften är allas.

Man får sätta upp affischer med en karikatyrritning där jävulen bajsar på Jesus, det är ok. Man får säga att Allah är en tramspelle och tjock-Muhammed var hans (pro)fet. Man kan öppna Allah-ak-bar på skoj och ha servitriser i sexiga burkor serverande starksprit. I vomit you Jesu, judar är gnällspikar och Dalai Lama en bedragare och maktmissbrukare i illasittande kåpa.

För några hundra år sedan var Sverige kristet i allra högsta grad och vi betedde oss mot varandra ungefär som muslimerna gör idag. Aggresiva korståg, diskriminering mot kvinnor, skrämselpropaganda och hot, you name it. Men vi har lärt oss av våra misstag. Synd att de andra ännu inte lärt sig av våra, att de måste göra alla själva. Nu tolkar de svennar som fortfarande anser sig kristna bibeln lite som dom vill, tar bort det som inte passar, stryker över det onda och tolkar lite fritt, för att det ska passa. Så kommer Islam kanske (förhoppningsvis) också att utvecklas, de är bara snäppet trögare. Sedan när de är på "vår" halvblasfemiska nivå har vi kanske trampat vidare ut ur allt trams och dravel. Man hoppas.

Alla dessa otänkande individer som befolkar vårt samhälle idag, som tror att det kanske "måste finnas nåt", men som lever bara för dagen och tror att den som legat med flest och har flest prylar när han dör vinner, med dessa individer kommer religionen till slut att självdö, för dom behöver den inte. Det räcker så bra med en ny skinnväst och en snygg liggduglig kropp.

Men bäst är alltså en aktiv, blasfemisk ateistisk approach. Och inte bara idag på själva dagen, utan alltid, varje dag, tills vi har övertygat varenda liten präst, abbot och smygreligiös att allt är trams, allt ska bort. Blasfemidagen ska inspirera oss att tänka och ifrågasätta.

I en värld av idioter, står jag först i kön. Duger inte, bort.

No comments: