Monday, June 22, 2009

Back in business

Herregud min skapare och hora vad det drog i våra internetch-tarmar. Vi sket i allt och slet upp vår dator respektive iTouch ur väskorna och begav oss ut på nätet, så fort vi steg över tröskeln i lägenheten i Sao Paulo.

Oh vad jag har saknat dig, min ledsagare och vän. Herregud, hur gjorde dom på Stenåldern före 1996? Uppslagsböcker och lexikon i bokhyllan för att ta reda på fakta - fy fan vad ute och opraktiskt, otympligt och inaktuellt. Kontakta folk via Televerket och Postverket - jisses vad boring, snigelartat och ancient. Gå tll myndigheters lokalkontor för att ta reda på hur saker och ting funkar - köa för att ställa en enkel fråga när man kan browsa, jävlar i min låda vad tidskrävande, onödigt och trist. Dagstidning och magasin i brevlådan - varför det när du kan få dom i inboxen, direkt på din skärm?

Nej, vi befinner oss i framstjärten och allt du behöver i den är en laptop med bredband. När vi sedan sitter som pensionärer och stretar med mus och keyboard medan ungarna har touchscreens och nanomikrosuperchips, då kanske vi inte skrattar varken bäst eller sist, men just nu är det allt vi behöver för en dräglig modern tillvaro.

No comments: