Monday, January 29, 2007

Nej jag är faktiskt inte bög som du

Igår var vi på en bögbar. Man hälsades välkommen av en gubbe i långklänning och peruk som kallade alla daaaarling. Denna pajas uppträdde sedan på en liten scen, han sjöng cabaretlåtar med ful nasal röst och visade brumman. Mellan låtarna snackade han väldigt mycket om sin fixering vid stora kukar.

Tre saker slog mig som förundrande.

Varför har dragqueens så ruskigt fula omoderna klänningar som inte ens din farmor skulle sätta på sig, och varför har de sådana satans fula stripp-Louise-sandaler med plastsula på platå och skinnremmar runt anklarna? Så klär sig ju ingen kvinna, och är det ändå inte en kvinna dragqueenen vill se ut som?

Vem tänder på en dragqueen? De flesta bögar tänder väl så vitt jag har förstått på manlighet och hårdhet, inte patetiska pajaser i kärringkläder? Kan det vara transor som tänder på detta? Tänder dragqueens på andra dragqueens? Har de en s.k. dragqueen-community?

Om nu denna dragqueen är homosexuell och tänder på andra snoppbärare, varför denna fixering vid stora kukar? Ska man ha analsex vore det väl bättre med en liten kuk?

Sedan uppträdde även en bögig kille vid namn James och sjöng ostiga låtar typ Take My Breath Away och A Million Love Songs i fruktansvärt fult skurna jeans, lågskor och vickande höfter. Om man får vara fördomsfull var han en typisk "mottagare", en sådan som blir påsatt.

Vi pratade som Pingus pappa. Sedan blev jag och Martin Snygg trötta och reste hem med 24-ans buss till Big brother-final och Spaghetti Bolognese.

No comments: