Tuesday, February 14, 2006

1984

Tänkte det kunde vara läge att publicera tre kortnoveller jag skrev 1984, vid 8 års ålder.

Dödens väntrum
Det var en gång ett väntrum. Det var dödens väntrum, men aldrig vill någon gå in dit för där får man bara dö. Det är så hemskt så man inte vill tänka på det. Nu var det så att Lotta, hon var 100 år så hon skulle åka till dödens väntrum. Hon hade fått ett brev från dödens väntrum klockan två. Klockan var redan halv två så hon gav sig iväg. Då hon kom fram blev hennes hjärta brustet.


Djävulens kalsonger
Det var en sommarkväll. Djävulen var ute och gick. Han klampade bom-bom så hela jorden skakade av rädsla. Så kom det en tiger men då sköt djävulen honom. Sen var det slut med tigern. Så snart tigern hade dött brast djävulens hjärta, så dog han med sina kalsonger på huvudet. Sen blev djävulen kung och härskade att alla skulle ha kalsonger.


Det blodiga hjärtat
Det här är Lennart, ingen bild förstås. Han brukar sitta i soffan och tänka på brustna hjärtan och sånt hemskt, men just idag tänkte han på rymden och tänkte: "Tänk alla planeter som svävar i luften". Nästa morgon när Lennart vaknade började han tänka på planeter igen. "Tänk alla andra som tänker som jag." Lennart bor alldeles ensam. Då han vaknade nästa morgon började det blöda. Det var hjärtat. Det blödde och blödde. Till sist dog han.


Jag säger ju att mitt mål är att bli författare. Nu fattar alla varför.

1 comment:

J said...

Man undrar spänt om uppgiften från fröken var temat brustna hjärtan eller om du var lätt fixerad vid dem?? Jag tycker bäst om Djävulens kalsonger.