Thursday, February 25, 2010

Make. Believe.

När jag flyttade till Sverige hade jag skrämts att tro att alla svennar är torra bananer som pratar om huvudsakligen 3 saker: vädret, inredning och träning. Ibland kanske om saker man sett på teve. Men that’s it, där gick gränsen, där småsprang den.

På lunch- och fikaraster på den svenska arbetsplatsen skulle jag med andra ord känna mig som en alien, inte ha något att tillföra och bli så uttråkad och ledsen att jag istället käkade min medhavda banan på toaletten.

Gissa hur glad jag blev när verkligheten helt motsade sig dikten. Här på mitt snygga multinationella företag avverkar vi sex, samlevnad, prutt och spya medan vi äter. Idag på lunchrasten skrattade vi så vi grät, och det tror jag fan vi gjorde igår också. Gårdagens citat, om att diska med gummihandskar: ”Det är ju för fan som att älska med kondom” överträffas bara av dagens liknelse av könsbehåring till en liten igelgott.

Svenne Banan sitter säkert på Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, CSN och andra trista instanser och tycker att rätt ska vara rätt, men här i den svarta glasbyggnanden i Norra Lund, här jobbar de coola, roliga och snygga. Sådana som jag.

4 comments:

Nina said...

Vill också jobba där...me Ulla!

J said...

usch ja. liggerier och forlossningar vill dom ocksa prata. Inget for ett kansligt Ravora. Knullerier och prutt vill man val inte hora nar man aaaater heller. Nejtack, hall konet borta fran min matlada.

Ulla said...

Jo det vill man ju, det e ju kuligt. Bara dom äckelmagade mår dåligt. Och förlossningssnacket är också skoj, fast det snackar vi inte om så mycket just nu. Könshår i matlådan, isch va äcklit.

Ulla said...

Nina kan komma och jobba här och så kan vi bara prata om Brumman hela tiden! Hihi