Tuesday, April 04, 2006

Världsmästerskapen i meningslösa produkter

-eller den som har flest tuber och flaskor när han dör vinner

Hemma på hyllan har jag ett antal olika krämer med varierande doft, användningsområde och pris. Man ska smörja handen med en, foten med en annan. En ansiktskräm användes dagtid, en annan nattid. Jag har l’Oreals brun-utan-sol som man blir gulfläckig och randig av, jag har Boots dito som inte gör någon skillnad alls. Jag har ett presentpaket med 6-8 olika krämer, duschtvålar och badoljor i minituber – alla innehåller olika extrakt och välgörande oljor som är bra för olika typer av hud. Jag har flaskor med leave-in balsam och elexir för håret. Jag har Cliniques underlagskräm och Niveas sminkborttagningsmedel. Jag har en hel kasse med gamla produkter för hår och hud, solkräm, spray och hejfaderullan. Jag har Elises halvfulla Nivea Milk och Cocosluktande spray för böljande hårsvall. Man kan väl inte slänga? Vadå bäst-före-datum?

Men hör på den här, vilket helgerån! Under två veckors tid tvättade jag håret med duschtvål. Resultatet - håret var lika lent och fint som med schampoo. Vilket får mig att tro att dessa produkter tvål/duschkräm/schampoo innehåller samma vitkladdiga sörja, bara med olika etiketter för att vi ska köpa fler produkter och därmed spendera mer pengar. Samma med dessa otaliga krämer – same shit i alla tuberna, bara att man KAN ju bara inte med att använda en kräm det står hand på till foten.

Och samma princip i städsammanhang. Varför behöver man en speciell spray för kök, en annan för badrum? Varför finns det en som heter All-rent eller allround-spray när man uppenbarligen inte kan använda dem där de särskilt utvecklade toasprayerna gör bästa jobbet?

Äsch säger jag, såpa, tvål och vatten gick bra förr, sluta lura dig själv att du behöver alla dessa produkter, tant. Nu kör vi på det och lurar kommernissen ännu en gång. Haha.

Snyggt.

No comments: