Thursday, June 14, 2012

En vit kladdhistoriett

För tredje gången på en vecka har jag nu bakat en sjukt god kladdkakevariant. Först hade jag den på jobbfikat, varpå mina kollegor höll på att FULLSTÄNDIGT gå upp i limningen, alldeles till sig i trasorna, med dreglet rinnande som en Pavlovsk hund då de satte min kaka mot gommen. "Den var så jävla god att jag hade kunnat trycka i mig hela formen själv", som en av dem uttryckte det. Helt i enlighet med sanningen, för det är så man känner när denna gudom står på bordet. Habegäret ser inga gränser, suget har ingen ände. Man vill äta tills det sprutar ur öronen på en, man vill det. Och eftersom denna där på bilden tog slut i ett nafs, var jg tvungen att gå hem och svänga ihop en till åt min sugne make. Inga problem, tar typ 5 minutas, så jävla värt. Och 15 innanför ugnsluckan.

Idag såg jag på min idols hemsida att hon gjort en nästan precis likadan där hemma i Lidingö-villan, vad är oddsen, det måste väl vara någon form av telepatisk receptöverföring från min hjärna till hennes, när Pernilla W bakar kladd. Det enda hon hade missat, vilket jag tycker är en het bonus, var glasyren av grädde blandad med smält vit choklad, den är s.a.s. grädden på moset, det lilla extra som gör att kakan smälter som skit i munnen och gör varje ätare helt och hållet lycklig under den stund det tar sig att möla i sig, så känner iallafall jag när jag får mumsa vitkladdkaka. Med hallon! Alla med sunt förnuft och god smak älskar hallon.

På lördag ska jag ha främmande, som man sa på 80-talet, trots att det alls inte är något främmande över mitt damlandslag som jag känt sedan jag var en tuff skolungdom, då ska de få smaka. Jag gissar att de svårligen kan bärga sig. Och det med all rätt, för det här är grejer det. Håll i hatten, ni får biff också!

Här fick du en jävligt läcker bild på min arbetsplats som bonus, femte våningen Glasgow. Om jag fick välja, men det får jag nog inte, skulle jag vilja jobba där, just där, på femte våningen i den snyggaste byggnaden i hela Lunds kommun. Domkyrkan är bara skitig och kristen, modernt är mycket snyggare än gammalt. Och Greenland byggdes faktiskt på 90-talet. Tyvärr får man inte välja dock, man får sitta där man sitter, gömma sig lite smidigt under radarn, låtsas som det regnar och hoppas att kappan vänds efter vinden.

4 comments:

Lina said...

Men då får jag komma till Sverige och så går vi och ser Ghost tillsammans, fan vad gött!

Och skulle man kunna få receptet på den där kakan, den låter som nåt jag skulle vilja servera på min 30-årsdag.

Kyss

Alexandra said...

Du! Den var sanslöst god! Och den andra också!

Ulla said...

Receptet hittar du på Pernilla W:s blogg, det var typ samma. Gött! Och lätt som en plätt.

Har kollat, men Ghost spelar tyvärr inte i Sverige under överskådlig framtid. Eller vet du nåt som inte jag vet, Lina??

Lina said...

Nej, det var illa. Och tyvärr har jag inte koll på möjliga hemliga spelningar heller... då haffar vi dem i annat land eller väntar snällt på att de behagar spela i Sverige.

Ok, jag snor receptet från Pernillas blogg. Men den där glasyren då, har du måtten på den godingen?