Thursday, January 21, 2010

Ska du ha kaffe får du säga te annars får du choklad

Jag vänder mig mot stavningen thé när man avser den ädla bladdrycken te. Jag ser den väldigt ofta nuförtiden, och frågar mig vad detta handlar om. Vad är detta för aristokratiskt trams, snobberier och onödighetsmakeri, undrar jag. Allting annat ska språkmässigt förändras och förenklas för att även den svagsinte ska hänga med. Vi slutade stava te såsom thé redan på medeltiden, häng för fan med i svängarna.

Alla skriver dom, ibland dem när de menar de - det är helt enkelt för komplicerat för massan (den av idioter). Vi skriver inte skall och skola, utan kort och gott ska. Hvad, hvem och hvilka har tappat sitt h. Osv, jag kan dra tusen exempel till på onödiga bokstäver som faller bort och andra förenklingar i språket, men det räcker med att poängen framgår.

Och poängen är alltså att te det stavas t-e och att larva till det med franska accenter och ett fullständigt poänglöst h - det är bara ett bevis på löjlighet och borde om inte förbjudas så åtminstone förlöjligas offentligt.

2 comments:

Svenny said...

Ah, jag HATAR det mer an nanting annat i hela varlden. Overallt i hela Svedala skriver de sa. Det ar darfor jag aldrig aker hem, jag blir sa trott!

Cillah said...

Och varför dricker vi inte jos?