Saturday, January 09, 2010

Bilen ska brumma

Jag står i begrepp att köpa bil. Jag, som vet just ingenting om bilar och har noll intresse för fordon, motorer, fälgar och kamremmar.

Lacken är det som intresserar mig mest - det hänger på färgen. Skitvit går bort. Gärna blå, kanske gul, varför inte tuffsvart eller punklila? Kanske mörkröd men inte vanlig röd, finns för många röda bilar på vägarna. Silver heter grå och är trist. Guld är väl beige och är nästan som brunt, dvs bajs. Hjulen ska vara aluminium-silver, inte plastsvart!

Vilket märke är hetast. Aygo by Toyota sponsors of T4 Sunday. Men den måste ju vara gammal, inte 00-tal. Okej, en gammal hederlig Volvo, jag rullar. En sen 90-tals-Volvo, den heter V40, S70, vad betyder det, betyder det snygg?

Först snöade vi in på Volkswagen, en klassisk nazistbil kan väl aldrig vara fel? Men då fick det vara en Golf Kombi, men det tyckte inte Vägverkets testpanel var så hett. Då hittade vi en Mazda, en blå fin Mazda som till och med hade en egen fansida. Alla älskar Mazda, iallafall dom som har provat. Vi får visst testa en imorgon, så suget.

Eller en Volvo. En lång en. Svensksåld är visst viktigt, vad betyder det? Nybes och kamrem bytad. Men de som inte kan stava får inte bilar sålda till mig, så det så. Och den som photoshoppar bort reg.plåten, vad är det för skumraskfasoner?

Jag kan inte ens köra bilen så det viktigaste måste ju vara att den är snygg.

1 comment:

J said...

haha. jag ska ocksa kopa bil. byter en av muskelbilarna mot det svennigaste av svenniga, en volvo 740 kombi. sa grymt. ska mattlacka den svart. och ingen kor volvo harborta anda. inga anders. sa helt plotsligt blir den svennigaste av andersbilar tuff som taget. den tar vi. kop en snygg du med. marke spelar ingen roll, men ta en turbo sa den blir rolig att kora. kyss kyss