Saturday, January 09, 2010

Hunger

Min man vill göra sig en macka. Men han får inte. Tjockhetspolisen säger nej.

Milkshaken står upp i halsen. Jag ska frysa in dom med skogsbär så att det blir glass åtminstone.

Vi har fuskat med sallatsblad, gurka, majs, kål, tomat och morot. Är det fusk? Isåfall har vi fuskat med äpplen också. Aldrig har väl äpple varit någon höjdare, särskilt inte de för 7 kronor påsen av märket Euroshopper. Men nu så. Satt som en knife i ryggraden på farbror länsman.

Tonfisk då. Får man fuska i sig det till middag idag? Lite i salladen?

Om jag hade vetat hur tråkigt det var att bli smal hade jag nog fortsatt vara tjock, man blir det ju ändå igen sedan.

Det säger alla som vet något om pulverdiet. Visst, du går ner 20kg men sedan upp igen så fort du börjar äta igen. Kroppen, som du har svält, skriker efter fett och socker och vill inte annat än att svälla upp igen, minsta lilla sked chokladpudding och du svullnar upp som en fettpärla, så det så. Tro inte det finns genvägar till smalhet!

Säger dom ja. Jag säger att det finns bara en princip, och det är den om intag och uttag. Du kan alltså äta vad fan som helst bara du gör dig av med lika mycket som du stoppar i dig. Så enkelt.

Kroppen har lika lite som själen ett eget liv och kan tänka och suga i sig av ren trots för att den inte fått godis på några veckor. Kroppen är ingen försmådd älskare. Den tar vad den behöver och finns det inget att tillgå tar den av fettdepåerna och tar dom slut så dör man (svältdöden).

Och ingen blir tjock av att titta på mat. Och ingen blir fet av att vara gravid.

Bara den som äter för mycket blir fetto.

Och det är aldrig synd om dom tjocka! Stackars dig som äter det där trista pulvret, säger dom på jobbet tex. Nej, nej, nej, fel, fel, fel. Det är alls ingen synd om mig, jag är ju tjock för att jag ätit för mycket.

Skyll dig för fan själv om du är tjock, du vet vad som gäller. Intag vs uttag. Så enkelt är det.

No comments: