Thursday, January 14, 2010

Brev till Ica Tuna angående min tå

Hej,

Jag skriver angående en incident som inträffade på ICA Tuna Kvantum i Lund igår kväll den 13e januari vid 19-tiden.

Jag höll på att plocka upp mina varor ur varukorgen och lägga dem på bandet, då jag böjde mig ner för att ta en bärkasse. Kassarna låg i en tjock rulle i en plåtlåda och jag river loss en. Det visar sig då att plåtlådan där kassarna ligger inte är förankrad utan ligger helt lös på ett hyllplan, varvid hela plåtlådan rasar ner på min fot. Den var ganska tung - en står låda i plåt innehållande en fet rulle kassar – jag kan tänka mig att det blir ganska många kilon. Och den träffar rakt på min stortå.

Smärtan var akut och intensiv, sådär så det svartnar för ögonen, jag svor ett par ramsor, men lade ändå lite band på mig för att inte skapa någon scen. Kassörskan var väldigt trevlig och tillmötesgående, hon sa att jag fick svära så mycket jag ville och undrade om jag behövde något, om jag ville sitta ner. Jag avböjde vänligheterna och betalade och packade ihop.

När jag hade linkat hem tittade jag på min tå, och ser att hela foten är rödflammig och själva tån svullen med en alltmer blålila nagel. Det liksom bultar konstant i tån och jag kan förtälja att det är allt annat än skönt. Jag befarar även att hela nageln kommer att falla av, vilket vi ju alla vet är en segdragen process och att få en ny nagel kan ta upp till ett år. Vilket innebär att jag inte kommer att kunna ha öppna skor i sommar, eller åtminstone inte att jag kommer att känna mig snygg eller bekväm när jag har det.

Nu när jag har skor på mig, (och det måste jag ju av lätt insedda skäl ha då Kung Bore inte tillåter Birkenstock/Flipflops, ej heller min arbetsgivare), klämmer det över tån och känns smärtsamt och obehagligt. Jag iakttar hos mig själv en lätt haltande gång.

Jag skulle önska att ni kunde se över era kasseplåtlådor, och se till att de är ordentligt förankrade så att de inte riskerar att trilla ner och skada någon mer. Ett alternativ vore ju att helt enkelt plocka bort plåtlådorna, för utan att vara fastskruvade fyller de ju ingen funktion – då kan kassarna hellre ligga direkt på hyllplanet. Om bara en rulle kassar hade trillat på min tå tror jag den hade varit mindre blålila idag. Med plåtlådan blev resultatet förödande.

Kontakta mig gärna om ni behöver ytterligare information. Jag har även ett kassakvitto från tillfället som detaljerar tiden för mitt besök, och jag skulle kunna skicka ett foto på min tå om ni vill se med egna ögon vilken skada ni tillfogat mig.

Med vänliga hälsningar

2 comments:

Anna B said...

Oj då, hittade din blogg när jag höll på att lägga ut butiken på Twitter. Vad bra att du uppskattade kompensationen. Hoppas att smärtan i din tå har lättat och att ICA Malmborgs Tuna fortsätter att vara din favoritaffär.

mvh Anna Billing/ ICA Malmborgs Tuna

Ulla said...

Ja när jag fick smörja Prima Donna-ost på tån kändes det genast bättre, taximocka kära Ica!