Tuesday, August 08, 2006

Sorry - I'm drunk and drunker I will be

Du hälsar på en nykter vän i din gamla hemstad, allt DU vill är emellertid att bli så full så ofta och så mycket och så sent som möjligt (vilket din vän väl också skulle vilja i vanliga fall).

På Fredagen går ni till puben DC efter Mixern (ni är de enda två i tjejgänget som går dit), och din kompis beställer sin juice medan du börjar hångla med en snubbe du gillar. När du proklamerar att du och snubben ska gå ner på toaletten och hångla vidare och lite mer djärvt, säger din vän att hon vill gå hem. En halvtimme senare ringer du och säger att du inte hittar hem, din vän förklarar vägen och snart stojar du in på hennes rum och berättar att du tagit med dig hånglet hem. Ni ska ju bara hångla lite, det är väl ok?

På Söndagen är det åter igen vrålberusning som gäller. Hela eftermiddagen och kvällen låter du en liten man i hockeyfrilla tafsa på dig, du älskar det rentav, men du har blivit tillsagd att du inte får hångla med honom, av skäl vi inte behöver gå in på. Det tafsas vidare på pub DC, timmen är slagen, din vän vill gå hem för det är school night och hon är nykter. Men det vill inte du. Nej, du vill tafsa, kladda, pilla - och dricka din 9e pint. Din vän tänker att det är nog bäst jag väntar på fyllot så hon kommer med flygbussen som går klockan 03.30, så hon stannar snällt till stängning. Men så stänger syltan - och då väljer du att tjurrusa ut ur puben hand i hand med din nya vän och älskare. Din vän tänker att -nåja, äntligen får dom till det, dom står väl utanför och hånglar, skit samma. Men när hon kommer ut är du spårlöst borta, din telefon är avstängd och det är bara att traska hem och hoppas på det bästa.

Klockan fyra ringer du och står utanför och vill in. Din vän släpper tålmodigt in dig med ett "Var fan har du varit?" och du berättar att ni varit på ett sunkigt ställe och druckit mer sprit. Inga överraskningar där.

Du tänder taklampan för att alkoholångande rafsa ihop dina saker. Du går fram till din vän, pussar henne och säger "Du är underbar", vilket replikeras från din vän med ett "Och du är dum i huvet". "Jag vet", säger du och reser till Italien.

En halvtimme senare ringer din resekamrat "Strippan" till din vän och undrar var fan du är, varför du inte är på bussen som avtalat. "Hon kommer", lovar din vän sömndrucket.

Och där sitter du i en ångande taxibil i 180 KMH och spyr galla och pints i en gammal kasse. Happy holidays.

No comments: