Friday, August 25, 2006

DOM HAR RYMT FRǺN CIRCUS CAMDEN!

Antalet cirkusdjur på rymmen har ökat ordentligt. Nu skärps kraven på cirkusarnas djurhållning för att förhindra elefanter och kameleonter på gator och torg.

Lösgående giraffer, rävar, pantrar och katter i tätbebyggda områden har fått Djurskyddsmyndigheten att vilja skärpa reglerna för djurhållningen på cirkusar.
Det är framförallt djur från Cirkus Camden som på egen hand befunnit sig utanför cirkusområdet.

Senast igår fick polisen rycka ut efter ett larm om att en lös räv befann sig strosande på Sotckholms gator mitt i natten. Veckan innan hade en familj i Ǻrsta fått oväntat besök av en lösgående panter i sin trädgård. Även i Björns Trädgård på Söder i Stockholm larmades polisen om en lösgående giraff natten till Lördag

Misstänkt många
Att sällskapsdjur kommer lösa eller att vilda djur förirrar sig in i bostadsområden förekommer titt som tätt, men både polisen och Djurskyddsmyndigheten tycker att den senaste tidens rymningar är anmärkningsvärt många.
- Det verkar lite misstänkt. Att det inträffar en gång kan man förstå men nu handlar det om upprepade gånger på olika platser. Det börjar se lite konstigt ut, säger Mats Braun, informatör på Djurskyddsmyndigheten, där man misstänker att rymningarna kan vara ett sätt för cirkusen att få uppmärksamhet. Något som förnekas av den berörda cirkusen.

Elefant tog cykel
Hittills har varken rymlingar eller allmänhet kommit till skada. Förra året polisanmäldes dock en elefant från Cirkus Camden för skadegörelse sedan den snablat åt sig en cykel strax utanför sin inhägnad. Men den utredningen lades ner.

1 comment:

Anonymous said...

Aidsgiraffen och musen har aven synts losa pa Camdens gator, AKTA ER!