Wednesday, September 03, 2008

Beskriv dig själv med ett ord

Vår första uppgift i kursen i Grafisk Design var att göra ett självporträtt i Illustrator, ackompanjerat av ett självbeskrivande ord. Dessa porträtt och en medföljande presentation postades sedan på ett publikt inlämningsforum så att alla kunde ta del av varandras arbete och så att vi kunde lära känna varandra. Mysit ju.

Sverige för Svenskarna. Sven Svensson funderade på vilket ord han skulle välja, ett ord som karaktäriserade honom, gjorde honom rättvisa - kanske frågade han en god vän om råd. Vilket ord beskriver mig bäst? Här några exempel på vad mina kära kursare skrev om sig själva (ja, det är sant):

KREATIV (fan vad kreativt det var att tänka på det ordet när man gör en kreativ uppgift, tjena)
NYFIKEN (ja vem fan är inte det? Nyfiken på vad? Nyfiken gul?)
PYSSLIG (men fy vilket ostigt ord, låter som nåt en pensionär eventuellt skulle vara om hon hade turen att ha de 5 sinnena i behåll)
FÖRVÄNTANSFULL (eeeeh...ta gärna bort förväntans- så blir det roligare för dig)
ENVIS (som en jävla åsna)
NOGGRANN (du menar nog anal, eller pedantisk)

Jag skulle INTE bli glad om något av dessa adjektiv var det första mina vänner tänkte på när ämnet Ulla var på agendan. Lika väl som ett av orden ovan kunde man gå rakt på sak och ge etiketten TRÅKIG, för det är ju det dom egentligen menar.

Och i sina beskrivningar skrev dom saker som:
"Film har alltid varit ett stort intresse och jag avslutar nästan alltid dagarna med en bra rulle"

"God kost i samband med måttlig träning känns bra. Just nu älskar jag att cykla 14 km till jobbet i ur och skur. Natur och musik i en skön kombination samtidigt som det öppnar mina tankar och rensar mitt sinne. Det är en avkopplande stund av egentid!"

"Jag är väldigt envis – vill man så kan man"

"På fritiden lirar jag innebandy, är med min familj och våra djur och fixar på vård gård"

"Som person är jag en som tar dagen som den kommer"

Jag vet inte om jag någonsin vågar flytta till Sverige när jag inser att det är det här som är Sverige: Ostmästare, tråkmånsar och präktiga radhustöntar. Var kommer jag in i bilden?

Vilket ord karaktäriserar mig?

Ja du, jag kunde inte välja så jag bräkte på ända från tårna med hela fyra ord som jag anser beskriver mig.

Snygg, duktig, rolig och tuff.

That's me. Jantelagen blaha blaha, sa jag och postade mitt inlägg till allmän beskådan.

2 comments:

Anonymous said...

när får vi se ditt självporträtt?

Anonymous said...

Jag har ett ord som beskriver dig! Spot on! (eller 2...) Jag kanner precis likadant nar det galler hemflytt till Sverige! Ibland tanker jag o vad det vore mysigt att flytta hem, men sen traffar jag gamla kompisars nya kompisar och drabbas av trakmans-panik. Det gar liksom inte att jamfora med London... Ugh!

Hoppas allt ar bra med dig min duva. Puss & smek! Anna xxx