Wednesday, September 17, 2008

Pernilla Wahlgren

När kärleken till Björn Skifs hade lagt sig något (när jag sett B Skifs på börsen ca 107 ggr på VCR) och ABBA blivit en smula förlegade, kom Pernilla som den tuffa, coola, nya i Melodi Grand Prix anno 1985. 17 år gammal - lack, läder och dansare - Piccadilly Circus, så jävla bra - och jag var såld.

Hon blev min favoritartist från och med 1985 tills dess att Pet Shop Boys raketspurtade om i samband med singelsläppet Suburbia 1986. Men Pernilla Wahlgren har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta (dock ej längre i min skivhylla). Snygg!

Och nu har hon börjat blogga. Hennes inlägg är väl ungefär av samma kaliber som Charlotte Perellis, Anna Books eller Nanne Grönwalls dito (kategorin avdankade schlager-tanter). De skriver om vardagen, om baaarnen, kanske lite friskt mode och smink, skogspromenader och en eller annan VIP-festlighet. Detta skrivet med taffligt språk och talspråkliga formuleringar - ingen särskilt hög kvalitet med andra ord. Men just Pernillas är snäppet intressantare eftersom hon ju är en gammal idol och favorit, och dessutom är hon fan ännu snyggare nu än hon var när hon var 17. Hur fan gick det till? 40 bast och 4 barn senare, fy fan vad bra, älskar't.

Pernillas blogg på Mama

No comments: