Wednesday, August 08, 2012

Quizmaster - Lag Om

Det tar en dryg vecka för en gammal risig 36-åring till småbarnsförälder att komma i form tydligen. Jag flög rakt in i en vardag som nästan tog kol på mig. En sömnlös natt på ett plan följt av en jetlaggad vecka i vardagsgrytan. Ett tag blev jag smått tokig där, känner jag, inte ordentligt med sömn, en trött jävlig irriterad morsajävel med tourettes som bonus. Alla var fan trötta, men ingen fick sova.

Men nu så. Har jag två pintar innanför västen och har varit på quiz. Vi vann visserligen inte, men vi hade 40 poäng och vinnarna 42, så jag tycker insatsen är godkänd. Och vårt lag hade ett lagom snyggt namn . Lag Om. Vad ger du mig för den? Det var ordkonstnären Hammis som kom på den så klart.

Så jävla lätt att fuska bara. Alla sitter väl för fan med en smartfån under bordet. Själv försökte jag iallafall fuska lite i halvlek när jag var på toaletten, men så funkade inte 3g-nätet så det blev inget med det. I ölkön tog jag iallafall reda på att Rysslands tredje största stad faktiskt heter Novosibirsk. Moppsigt skrev jag sedan ner det på vårt svarsblad, men då visade det sig att vi hade en RÄTTSKAFFENS i vårt lag, som blev assur med hot om att kasta in handduken och gå hem, om jag inte tog bort det genast (hon hade gissat Volgograd). Alla andra tyckte dock att det var ett coolt fusk, jag menar ALLA fuskar, resonerade vi, inte fan visste t.ex. laget bredvid att Lene Kirchmaster var namnet (eller vad fan det nu var) på nazisten, det hade de givetvis googlat. Så med lite fusk fick vi 40, de som vann - några lastgamla skojare födda strax efter andra världskriget - hade 42 och såg inte ut som några fuskare, så rättvisa skipades till slut när mormor och morfar drog hem prispotten om en gratismiddag.

Vi vann inte, men det var förbannat roligt att få vara med. Och att jag kom på att Kicki och Elisabeth kallade sig för inte popcorn, inte snacks, men CHIPS när de sjöng i mellon 1982, det var tamigibrasan KUNGLIGT. I sig en seger.

Nu vill jag ha fler quizar, nu vill jag åka till Gröna Mannen.

2 comments:

Mawia said...

Åh vi var kungarna på gröna mannen, kanske inte i quizpoäng, men i närvaro, lagstorlek och pintintag, det är alltid nåt!

Ulla said...

Det var vi, fy fan vad vi var bra! En gång ska vi åka dit igen och köra en tantquiz, eller hur!