Tuesday, December 04, 2007

Kines, kines, det var du som fes

Vi har fått en ny kollega. Hon är från pingpong-land. Man skojar om hennes namn, vad heter hon egentligen? King Pin - som bowling-filmen? King Prawn - som i thai-maten? Är det respektlöst att larva sig över folks namn bara för att de inte är engelskklingande, eller är det bara roligt? Polackerna heter inte Simon / Patrick, utan Szymon / Patryk eller varför inte exotiska Przemyslaw. Det är ju därför vi tycker om London för att alla inte har kristna namn och utseenden, för att alla får vara med och leka.

Undrar hur länge det dröjer innan den nya inser och uttalar sig om Vårtkärringens sinnesjukdom. Det är nog inget jag behöver upplysa om iallafall, det framgår ju i all sin tydlighet att människan är först på listan över folk som förtjänar ett öde värre än döden.

Och nu vankas det julbord runt om i staden. Alla andra kontorsnissar planerar sjuhelvetes brakfester - här blir det på sin höjd ett glas vin och några mince pies den 20e, inget galet, ingen avslutande kalasfylla, pinsamma kontorshångel eller fotokopierings-partytricks med nakna rövar - vi måste ju rätta oss efter det faktum att majoriteten på detta kontor tillhör släktet Panter-tanter. Skiter väl jag i, jag har min egen alternativa julfest med mitt andra jobb, som jag inte ens jobbar på men jag får vara med ändå, för allt blir mycket roligare om alla är snygga och snyggast är väl ändå jag med ett par glas innanför tomtens väst? Paradisets Julfest 2007 - den ser jag fram emot.

No comments: