Monday, June 27, 2011

Var är kvinnorna med röstresurserna?

Lady Gaga, Madonna, Amy Winehouse, Whitney-fucking-Houston, Celine Dion, Christina Aguilera, Kelly Clarkson, Alanis Morisette, Mariah Carey, Tori Amos, PJ Harvey, Björk för fan, Agnetha eller för den delen Anni-Frid, åtminstone Sarah Brightman, Shirley Bassey for crying out loud, Beyonce, Pink, eller vad ger du mig för Leona Lewis - Englands bästa sångerska trodde jag.

Till och med min all time favourite Pernilla Wahlgren.

Men icke. De enda två kvinnor som tydligen platsar på NME:s Greatest Singers of all time-lista är Aretha och Tina. Däremot lågvattenmärken som Elvis (han kunde väl inte sjunga, han var väl framför allt höftvickare med sängkammarblick?) och Bob Marley (den gamle knarkaren) får vara med. Är det folk som röstat med pungen? Knappast med öronen iallafall. Och att Michael Jackson vinner är ju bara för att han dog nyss, och man därmed glömt hur arg man var på honom för hans barn(sex)historier. De flesta på listan (9 av 20) är förresten döingar. Är det minnen som ska hedras eller vad är det frågan om? I princip ingen modern artist med andra ord - är det pensionärer som har röstat, är det din mamma?

2 comments:

Mangan said...

Bevvan befinner sig inte på samma planet som Amy, Björk eller Tori, vare sig som artist/gestaltare, som låtskrivare eller röstmässigt. Det är märkligt hur många svenska pop/soulskribenter som springer i kapp för att utnämna BK till geni, såg nyss en kille i Svenskan som jämförde henne med Diana Ross i början av 70-talet och dillade om att hennes nya album borde varit "det definitiva mästerverket" (soch sen blev förvånad över att hon valde kommersiellt sejfande beats). Eh, nej. Beyonce´må sälja hästlass med skivor och ljudfiler men hon är framför allt den samtida utslätade och slimmade r'n'b-n's ansikte.

Ulla said...

Oj vad du hatar Bjonci. Men det har du nog rätt i att hon inte är så jävla duktig. Hon är nog mest snygg!