Tuesday, July 22, 2008

Bakmaskin

Min främsta hobby var ju, som du kanske minns, pint-drickning. Sitta på sunkpuben och ljuga, suga i sig ett par cigariller, en pint till, rulla in på Slottet , rulla hem. Fy fan vad bra, vilken idyll.

Man skulle kunna ersätta Fostervattens-pinten med en läsk dito, men efter att ha provat ett gäng gånger har jag fått inse att det är fan inte en bråkdel så skojigt. Tyvärr. Allt blir mycket roligare om man är snygg, och snygg blir man av öl och sprit, så enkelt är det.

Så istället har tant återupptagit en gammal hobby från barndomens glada dagar. Det var jag och Carl i köket - kletande med negerbollar, kokande kola, bakande bullar. Nu är det bara jag, men därtill en jävla massa bakverk. Sockerkaka, negerboll, kärleksmums, kanylballe, småfrallor, scones, muffins och banoffe pie har alla tillagats i mitt nya kök, därtill brasilianska läckerheterna brigadeiro och beijinho de coco, som jag likt en kärring bjöd på som fika på Dublin Castle.

Mister du en hobby ersätter du med en annan. Kanske kan vi byta tilbaka 2009 nån gång. Just nu har jag en bulle i ugnen.

Mums!

No comments: