Sunday, June 29, 2008

Anslagstavlan i Grängesberg Del 2: "Ingen kickar bollen som han"


Fy fan för kristna människor, och i synnerhet fy fan för Pungstkyrkan. jag var själv med i gänget under en svag tid i min uppväxt -självklart hånflinade jag när de andra ungarna bad om provresultat och handbollsmål, men ändå. Fy fan för kristen mentalitet och kristet utseende. Och fy fan för kristna som vill spela tuffa. Kristendom och tuffhet är omöjliga att kombinera, det är så vitt skilda företeelser att det vore skrattretande att ens försöka.


Men i Ludvika gör dom just det. Försöker framställa Pingstkyrkan som något hippt och ballt och fräckt och fräsigt. Häng med i vår käcka gemenkap, liksom. En fotbollskväll där man har kul och käkar korv med choklad (inte senap och ketchup då? - Gud va modääänt), bajskorv. Alla får vara med, även dom som är äldre. Äldre än vadå? Hur fan ska man kunna spela fotboll när hälften är pensionärer, andra hälften spädisar? Blir det nån jävla match eller bara trams? Är det kul med korv och choklad?

Sedan att man inte kan stava till Zlatan och att man har valt en bild där han ser cp-skadad ut, är ju fullkomligt oerhört.


Ludvika - en livlig, spännande stad.

1 comment:

Anonymous said...

Kristet utseende? Är du allvarlig eller?