Monday, September 18, 2006

Blåval

"Röstar vitt, röstar blått, röstar gult" – deklarerade valurnemannen.
"Nehejdu, röstar RÖTT", sa jag.

Men vad hjälpte väl det, när sedan Mr Reinfeldt, 41 virila år, kaxigt kammade hem segern. Och i det läget får man inte glömma att utan stöd från bögskräcks-KD med vidriga kristna föråldrade värderingar, hade Moderaten inte blivit stadsminister. Det är visst smällar man får ta – att bilda allians med ett parti som uttryckligen vill vara diskriminerande – så blir man landets ledare, hej och hå. Hur folket tänker, vet inte jag. Jag får anta att de flesta människor är allt annat än solidariska, står sig själva närmast och skiter i dem som har det risigt. Jag får till min bedrövelse anta att folk i allmänhet inte tänker efter eller bryr sig om sina medmänniskor.

Se här: Över 20% av Landskronas befolkning röstade på Sverigedemokraterna i kommunvalet och de flesta skånska kommuner har fått ett ökat antal Sverigedemokrater i sitt fullmäktige. Vad SD:s valmanifest går ut på förutom att man ska sätta stopp för invandringen och skicka tillbaka dem som rotat sig i Svea Rike, det vet ingen. Men det är väl schysst – Sverige åt svenskarna. Eller? Nej, för vad de inte har tänkt på är att med minskat barnafödande i landet hade befolkningen utan invandrarna minskat, vilket hade lett till att om 15-20 år finns det inte tillräckligt med förvärvsarbetande för att försörja pensionärer, barn eller sjuka. Så tack, säger vi till invandrarna. Av helt själviska skäl borde vi ta emot dem att integrera dem i vårt samhälle. Av mer osjälviska skäl borde vi hjälpa dem som inte kan bo i sitt hemland, bland annat pga av de krig västvärlden startat. Och vi ska inte tro att det är allas högsta dröm att få bo i Sverige, där allt är annorlunda, man fattar inte språket, man behandlas illa och man får inte vara med. Självklart hade de flesta hellre stannat i sitt hemland om det hade varit tryggt att vistas där.

Men nej, säger Sverigedemokraten, dom ska inte komma här och komma. Dom tar över. Tar våra jobb. Tar våra tjejer. Bygger sånadäringa synagogor och moskeer. Dom är konstiga. Dom är inte som vi.

SOLIDARITET – JäMLIKHET – RäTTVISA
Ska det vara så svårt?

Det politiska klimatet drar kyligt åt höger och jag blir rädd.

2 comments:

J said...

Det blåser hårt, det blåser kallt det blåser högervindar överallt, har jag citerat punkslagdängan förr månntro?

Puckohue said...

Folk är idioter.

Rätt många iallafall.