Tuesday, August 09, 2005

Little Britain

Engelsk TV. Självklart med amerikansk inspiration och förlaga. Här följer ett axplock av några av de mest förnäma program brittisk television har att erbjuda.

Britains worst wife.
Britains worst neighbour.
Britains worst driver.
Britains worst pet.

Till den här typen kan man nominera sin fru/sin granne/sitt husdjur/någon som är dålig bilförare. Denna person/detta djur utsätts sedan för granskning med gömda kameror av s.k. experter som jämför med andra inskickade losers för att sedan utnämna en "vinnare".

You are what you eat.
Tjocka människor med skräpmats-faiblesse blir tillrättavisade och tillskrivna en ny revolutionernade diet som gör dem lyckliga och smala.

What not to wear.
Två fula låglandskossor i säckiga blusar och omoderna frisyrer stylar om i huvudsak överviktiga människor med vanställda föreställningar om vad som är snyggt och modernt.

How clean is your house?
Två kärringar med nylackade naglar besöker en lodis snuskiga bohag och pekar ut hälsofaror såsom skadeinsekter och bakteriehärder varpå de skickar in ett städteam som gör stället skinande rent (för en vecka framåt när lodisen lyckats skita ner igen.).

What were you thinking?
Ouch – that had to hurt!
Denna programkategori innehåller program med ovanstående titelmönster och handlar om människor som gjorde dumdristiga saker som ledde till att de skadade sig eller åkte fast för ett idiotiskt planerat brott.

When good holidays go bad.
When good times go bad.
When good pets go bad.

Det säger sig självt; något som var så bra blev så dåligt och detta är naturligtvis extremt chockerande.

Wife Swap.
Vanligtvis rör det sig om en otäck dominant fru som kör med sin make som får byta hem och hushållsuppgifter med en mönstermaka som tar hand om sin slöa soffpotatis till man och håller hemmet i skinande skick. Sedan blir fruarna arga på varandra i slutet.

Super-Nanny.
Ett uppgivet par med ett bångstyrigt barn får hjälp av en professionell dagmamma som via en öronsnäcka i förälderns öra lär dem hur de ska tala till sitt barn för att få det att lyda.

Sex Inspectors.
Ett par med sexuella problem blir filmade under sexakten och i sitt samliv varpå ett expertpar analyserar och domderar olika samlagsställningar och andra generande sextips. Sedan filmar de den förfinade sexakten med värmekamera och det hela är ytterst pinsamt och utelämnande.

Extreme Makeover.
Cosmetic Surgery Live.

Skönhetsoperationer är jättebra och ett effektivt sätt att bli snygg, gå ner i vikt eller få ett bättre sexliv. I Extreme Makeover genomgår folk avancerade och smärtsamma operationer, vanligtvis för att se ut som någon av sina idoler (Britney Spears). Cosmetic Surgery Live är ett oerhört rafflande program med sönderopererade Vanessa Feltz som programledare och hon flyger med stor entusiasm från den ena fantastiska operationen till den andra, och tittarna skickar in bilder på sina kroppsdelar (könsorgan bland annat) de är missnöjda med och en stor svart dundrande doktor berättar för dem vilket ingrepp de är i behov av.

Fool around with my girlfriend.
Deltagarna i detta program består av ett antal par och en singeltjej. Alla tjejerna får sedan dejta en singelkille som sedan ska avgöra vilken tjej som är singel och om han gissar rätt vinner de två 10,000 pund, har han fel går pengarna till den tjej han gissade på och dennes pojkvän. Det gäller alltså för flickvännerna att uppträda som om de vore singel, pluspoäng om de hånglar, då blir pojkvännen stolt och känner lukten av prispotten.

Temptation Island.
Ett liknande koncept: Ett antal par stationeras på varsin exotisk ö där de får dejta läckra singlar, vanligtvis modeller, silikonslappers och tvättbrädemän (sådana som vi naturligtvis alla drömmer om och skulle överge vår långvariga partner för om vi fick chans på ett hångel). Dessa dejter filmas sedan och visas för en bestört partner.

Average Joe.
Ett gäng fula killar får ett unikt tillfälle att dejta en snygg modelltjej. Vad detta program vill bevisa är att utseendet inte har någon betydelse.

The Bachelor.
En ung snygg framgångsrik man får hjälp av Ulrika Johnson att hitta sin perfekta partner. Det var bara det att han blev sugen på Ulrika istället för en av de tilltänkta så det blev pannkaka av hela programiden.

There’s something about Miriam.
En asläcker transsexuell man med silikonbröst utger sig för att vara kvinna och dejtar män som faller för honom. Målet är att hångla med så många som möjligt och sedan i slutet av programserien avslöja att han är penisbärare inför de äcklade nyförälskade aningslösa stackars männen.

Cheaters.
En bestört flickvän/pojkvän kontaktar Cheaters-teamet som leds av en sliskig man som låtsas vara full av medömkan. Detta team förföljer sedan den påstått otrogna med undercover-kamera varpå det alltid visar sig att partnern hade rätt om otroheten vilket alltid leder till att pojkvännen slåss med älskaren på en parkering eller liknande plats till vilken den lismande Cheaters-programledaren har kört den försmådde för konfrontation.

Alla som deltagit i något av ovanstående kvalitetsprogram kanske nu känner sig mogna att sända in sin ansökan till:
Reality TV Ruined My Life.

1 comment:

Svenny said...

Vad mycket du skriver; du måste ha ett tråkigt jobb. Jag vill bara gnälla lite: Britain's worst wife, etc. Apostroferna, darling!