Friday, December 25, 2009

Man gör alltid så - the xmas edition

God jul. Varje år är det samma sak. Jag och min bror har inte köpt en endaste klapp när julaftonsmorgonen glimmar, så vi panikköper den tjugofjärde. Bara att vi varje år glömmer att de få affärer som är öppna stänger klockan 1. Vi träffas klockan 12, men så klart är hälften av oss 25 minuter sena, vi möts i fel affär och ungefär samtidigt som vi kommer in på Jättekul släcker de takbelysningen och basunerar ut i högtalarna att det är dags att lägga på en rem och get the hell out of there. Jular ska firas, tomtebloss tändas och Kallianka från tv-appratus strömma.

Snåhléns är den enda butiken som är öppen till 2 - där roffar vi åt oss ett gäng produkter, framför allt strumpor och underkläder, förmodligen de roligaste klapparna en tomte kan dela ut.

Sedan blir det julefrid på Thulehemsvägen, det bästa är som alltid maten och vi äter tills vi storknar och hoppas maten ska vara lättspydd, sedan fyller vi på från chokladaskarna innan vi vid 22-draget går in i andra andningen - vilket betyder att vi tömmer Jansson-formen, nyvärmer köttbullarna och ett par prinskorvar får slinka ner. Glögg och julmust är dryckerna för dagen och på bordet. Sedan spelar vi spel med ena näven i Alladin, andra med nötknäckaren i högsta hugg.

Julegran och julegris, vi tackom nu så gärna.

No comments: