Saturday, August 08, 2009

Tjejleksaker och killeksaker -ratt ska va ratt

Vissa ungar har en ratt monterad framför sig i sittvagnen, så att de kan brum-brumma fram som en liten bil. Men till Lovisa, som ju är tjej, tänkte vi att vi kunde montera en ministrykbräda med ett litet plaststrykjärn fastspänt i ett snöre.

När hon leker tycker hon det är allra skojigast att t.ex. pilla med sygrejer, mata och byta blöja på dockor samt som här på bilden laga mat. En kvinnas plats är ju som vi vet i köket - lika bra att hon får lära sig det från början, har vi tänkt.



Det är ju så okvinnligt med flickor som leker med bilar, tåg och minibussar - rent utav osexigt. Herregud, skulle vi köpa bultbräda, tågset eller ens en fotboll fanns det ju stor risk att hon skulle bli om inte transsexuell så iallafall lesbian.

Låt män vara män, låt dom göra det dom är bäst på - klippa gräsmattan, rensa avloppen, programmera videon. Så kan vi kvinnor koncentrera oss på det vi kan - städa, laga mat och byta blöjor.

Och om inte fruntimrena har rätt att veta sin plats är det inte mer än att vi får börja med burkor på svenska flickor också.

1 comment:

Svenny said...

Men nu bor ni ju i Sverige och dar slipper ju barnen va konsspecifierade. Va? Har, daremot har ALLA flickor rosa klader, rosa cyklar med Barbie pa, rosa matlada, rosa drommar. Jag spyr!