Sunday, August 09, 2009

Jobba med eufemismer

Jag söker som bekant jobb. Nu finns det just inte så många att söka som passar en så pass storslagen person som jag, och dessutom har ju Sverige semester i inte bara Juli utan även Augusti. Fast alla på företaget KAN ju inte ha semester samtidigt, men det verkar alltså som att man i svenska semestertider kan ligga på latsidan även om man inte personligen har semester just då. Sommar, sommar, jag tror att jag somnar, somnar, en liten sväng.

Nyss hittade jag ett jobb som lät så trevligt på titeln, fast det var i Stockholm, så jag hade väl inte tänkt söka det ändå, men det lät ju så fint. "Trivselansvarig på kontor" var titeln på tjänsten. Vad är det tänkte jag, någon som är pajas och skämtar, någon som ordnar partaj, galna upptåg, kickoffer och öppnar lattjolajbanslådan med sprit på Fredageftermiddagarna? Jag kan, jag är kuligast i kommunen.

Men så visar det sig, när man läser annonstexten att det rör sig om ett jävla städjobb.

De uppgifter som kommer att ingå är lokalvård, iordningsställande av konferensrum, och arbeta med trivsel på kontoret enligt givna riktlinjer.

Någon måtta får det väl ändå vara med eufemismerna. Lokalvårare är skönskrivande nog för en som ska torka bajsstolar och dammsuga med krökt rygg, kan jag tycka. Hygientekniker och sanitetsansvarig, kan eventuellt funka om man känner att städkärring inte duger som epitet. Men trivselansvarig, nehejdutack, då tänker jag på en som kan mer än moppa golv, här krävs det humor, festfixeri och iallafall nån jävla blomma.

Hur ska jag kunna söka jobb när hora heter något så trevligt som glädjeflicka och städare heter trivselansvarig - jag blir ju bara förvirrad.

No comments: