Friday, July 21, 2006

Visste du att...


På väg till lystfyllda arbetet i morse, får jag flyer i hand av okänd tokstolle.

Så här ser den ut på framsidan, och är det inte det roligaste du sett sedan du konfirmerade dig, så säg.

En väluttänkt och genomsnygg design, för att inte tala om själva grundiden bakom. Visste du att döden är INTE slutet. Nej men så skönt då. Detta illustreras av en farbror i kostym och basketdojor a la Triple 'n Touch och med Mats Hådells frisyr, som pekar på en affisch han håller i sin hand, med ett illmarigt och besserwisser-aktigt flin.

På affischen finns bilder på tre män och en slug text om livet efter döden. Det är här man reagerar och tappar hakan. Guddravlet om att Jesus dog för våra synder på korset, nu ska du bikta dig så får du komma till himlen, där är allt rosaskimrande och underbart vs akta dig så du inte brinner i helvetet, dåliga människa - det har vi hört till leda och vanvett.

Men det här!

En självmordsbombare. En åldring. En random neger.

Ni ska alla en gång dö, men misströsta icke - bara ni har biktat er och bett så får ni komma till Gud o Jesus och spänna på blondiner och äta honung ur guldbägare.

Jag fattar inte denna trio - är det meningen att man ska få fördomar om araber och svarta? Ska gubben dö nu bara för att han är lite av en grå panter?

Hur tänkte ni???

No comments: