Wednesday, July 22, 2009

Svenne Banan

Nu har jag varit svensk i nästan en vecka. Dom frågar hur det känns, och jag vet inte. Det känns som jag är på semester. Just nu håller jag till exempel holidag på Öland, vindarnas och solens ö. Jag har sökt ett jobb, och bland cirka femhundraelva sökanden bör väl jag vara den mest åtråvärda för posten.

Jag har under min Sverigevecka redan hängt med 3 Archway-brudar samt den Londontjej som var själva anledningen att jag ens flyttade dit för 8.5 år sedan - Bjallan Bus. Och imorgon åker vi norrut på ön och kläpper Londonradarparet Emma och Joakim. På TVn Trinny och Susannah från engelsk television. Vin dricker vi direkt ur påsen och på pizzan serveras bernaisesås. Man får sitt lystmäte, man får sitt snus.

Lovisa har badat badkar med sin nya kompis Elsa, samt försökt hångla med henne. Och tuggat i sig både majskrok och melon. Kanske sa hon apa?

Nu sover alla små och dom stora trollar med varsin maskin - man gör alltid så.

Och dieten, vad hände med den? Kan jag äntligen sluta äta så förbannat nu när det brasilianska kökets serveringsfat har fått locket på? Hårdhandskarna, kan det vara något att ta i med? Tig med dina smörgåsar, tig med din tårta!

Håll i din hatt, snart glider jag in i storlek 36 igen. Tig med din pizza.

1 comment:

Anonymous said...

vi åt chokladkaka med varm choklad på konsthallen, oj vad man mår illa, det slapp du i allafall/c