Wednesday, July 11, 2012

Väderleken

Nu är det vinter. Och skidan den slinter. Eller?

Vad skådar mitt nordliga öga, här sitter en svennebanansk hjälte barbent och linneklädd, alltså i princip i bara mässingen, i en fällstol, i strålande sol. Temperaturen såhär kl 10:30 är 19 celsius och vindstilla -jag tror knappast julisvenskarna hemma i Svedala har det göttigare än såhär. Med detta hade de för övrigt varit jävligt nöjda, i bikini hade de legat i sina trädgårdar, glassköerna aldrig så långa, Tosselilla fullsmockat av gapiga apiga barnfamiljer som tycker att de iallafall hade tur med vädret.

Men Brasse Bus då, vad gör han? Njuter av en kall i solgasset? Ingalunda. Han är inomhus. Med jacka på. För det är ju vinter, och visserligen slinter inte någon skida precis, men det är ju jävligt frio, som ett kylskåp, det måste man tillstå.

Jag antar att den som alltid har sommar blir petig med detaljer. Såsom 22 eller 35 grader. Vem räknar, undrar jag. Brasse gör. Och på natten är det kanske bara 12. Hu vale, fram med filtarna, och sov för all del med strumporna på. Tänder brasan, serverar en värmande soppa. Och där sitter storsvensken mitt i alltihopa, i en fällstol, och funderar på om det eventuellt är dags att raka benen. Och bränner axlarna. På vintern!

2 comments:

Anonymous said...

precis så är det. jag tar fram storjackan här med i den 15-20 gradiga vintern. nu gömmer jag mig dock inne för ute närmar det sig 40 strecket och jag längtar till lite svensk augustikallsommar, ska jag ta med vantar och myssa till barna? kram dockan

Ulla said...

Ja det är ett måste, Isabella fick ha mössa igår på sluttampen av den brasilianska vinterfesten, man gör alltid så.