Thursday, July 12, 2012

Hälsningar från tortyrkammaren

Vi har fått en bäbis som vaknar klockan fem om morgonkvisten. Det är visserligen klockan tio svensk tid, så det får väl ändå ses som en bedrift.

Men oavsett vad det är för tid i bananskallen är det ingen förnuftig som vill stiga upp när det är mörkt och ruggigt (mitt i vintern!) och de enda som är vakna är de som måste, dvs komjölkarna. Dessutom känns det otrevligt att vara herrskapet till last genom att inta huset med högljudd jollerkvarn och därmed väcka alla. Därför stannar vi i sängen och hoppas på omsomning. Drömma går ju.

Efter ett tag är det någon tapper människa som hasar ut i köket och lagar välling. Hjälper det? Ja, mumsigt var det ju, men knappast med funktion såsom en insomningstablett.

En av de mest effektiva metoderna i en tortyrkammare skulle jag nu vilja tipsa om. För den som till äventyrs känner för att tortera någon.

Låt föremålet för tortyren sova en stund, men bara lite, hen ska fortfarande vara aptrött när du väcker henom medelst en jävligt skärande mistlurston. Sedan lägger du mistluren bredvid den torterade, tillsammans med en hammare och en vass penna, gärna också en skruvtving. Med ett intervall på ett par minuter, just så lång tid det tar för den trötte att nästan somna, kör du igång mistluren samtidigt som du dunkar med hammare lite varstans på kroppen, ta i särskilt på bålen och huvudet. Hjälp till med pennan som du kan hacka lite med, helst i ansiktsregionen. Med skruvtvingen tar du ett fast tag i t.ex. ett bröst och drar för kung och fosterland.

Sedan slutar du plötsligt. Lämnar objektet ifred. Och inger därmed ett falskt hopp om att det nu blir lugn och ro sovtajm.

Just som hen håller på att somna ger du dig på det igen, den fulla armadan av mistlur, skruvtving, penna och hammare. Emellanåt, för effektens skull, kan du skratta rått. Kör detta om igen utan stopp i flera timmar så tror iallafall jag att du kan få ditt tortyrobjekt att erkänna/göra vad fan som helst.

I mitt fall ledde det till att jag steg upp och kokade kaffe.

No comments: