Wednesday, October 07, 2009

Låt dig inte luras!

Tillhör du, liksom jag, gruppen av lite småfeta som behöver lasta av ett par kilo eller tio?

Då vill jag bara upplysa om en sak som det inte verkar vara många som är medvetna om.

Akta dig för lightprodukter! Vi vet ju redan att Cola Light framkallar om inte cancer så iallafall huvudvärk (fast just det tror jag är bullshit). Nej, akta dig för lightvarianterna, inte för att de är farliga utan för att de är dumma!

Jag snackar om produkter såsom lättmjölk och lättyoughurt. Allt producenten har gjort är att hälla i vatten. Ja, det är säkert. Blaskigheten i lättmjölk är inte att leka med, minimjölk ska vi inte ens tala om. Herregud, vatten kan jag väl hälla i själv om jag vill minska på fettprocenten. Den kostar dessutom samma som standardmjölken. Och lättyoughurt då, som jag var tvungen att köpa för att Willy's hade slut på starkyoughurt. Bären, linfröerna, sesamfröerna och mandlarna (ja, jag äter en hälsosam hemma-musli) sjönk direkt till botten, ingen spänst alls i youghurten. Fy för den lede.

Om du alltså köper en liter standardmjölk kan du tillsätta lika mycket vatten och vips har du TVÅ liter lättmjölk. Till samma pris. Alltså är det dubbelt så dyrt om du köper lätt i affären där de redan tillsatt vattnet du har hemma i kranen.

Lurendrejeri är vad det är. Man spelar på den tjockes samvete, inte ska väl jag ha full-fat, jag min knubbis, bäst att vara "duktig" och ta lätt-light.

Men nehejdutack, den gubben går inte på mig, jag kan addera mitt vatten själv om jag vill ha blask, sådetså.

5 comments:

Alexandra said...

Härlig müsli du!

Anja said...

Haha! Jag håller med om lightprodukter. Då är det bättre att avstå. Använder själv bara laktosfri mjölk och då finns det bara en variant (mellan, lagom, normal, default - kalla den vad du vill!) att ha i den goa fibergröten med hallon i. Mums mums!

Förresten: du är väl ingen knubbis!? Det har jag minsann både sett bildbevis på och läst om. Duktigt!

Kom i min sits istället! Nu är dock alla graviditetskilon borta, men 5-6 kg till ska bort på kärringen... Det är ingen lätt match!

Anonymous said...

Det är inte bara vatten dom häller i lightprodukterna!! det är allt möjligt onyttigt, som förtjockningsmedel och konstgjort socker som lurar kroppen!

O margarin innehåller bensin. ät aldrig det du! riktigt smör e det enda rätta.

hälsningar från fettfamiljen
(Lovisa)

Ulla said...

Ja dissa lättmargarin,det innehåller dessutom plastkulor, livsfarligt och riktigt dumt!

Och jag börjar tyvärr bli fet igen, men det är inte standardprodukternas fel, utan snarare bullarnas, snaskets och latmaskens. Nya friska tag...

Cilla h said...

Du får inte glömma värdet av duktighetskänslan av att köpa light-produkter, den kan va värd en hel del för somliga...

man blir allafall gladare av choklad...http://scienceblogs.com/cognitivedaily/2009/10/does_eating_chocolate_improve.php