Sunday, October 18, 2009

Iggle-piggle


Här är han, den trevligaste av alla i drömmarnas trädgård. Utrustad med snuttefilt, skuttig och glad, självklart snyggast.

Mycket bättre än de andra stollarna i drömträdgården, tycker vi. Makka-pakka och hans tråkiga stenar, och det faktum att han gillar att torka sina vänners ansikten, vad är det för en sjuk faiblesse. De där pipiga irriterande pontipinerna som jämt ska räkna hela skaran, så evinnerligt tjatigt. Och Upsy Daisy med sitt repetativa upsy-daisy-ooopsy-daaaaisy, är det allt hon kan säga. Tomblibooerna är väl de enda som kan tävla om titeln som tuffast i trädgården, dom tappar nämligen sina byxor när dom minst anar det, vilket är coolt. Men sedan får man höra att dom allltid borstar tänderna innan läggdags och dom kan genast avfärdas som töntar.

Men Iggle-Piggle han är fin, flyter runt och sover i sin lilla båt med sin filt som segel, det är snyggt det. Här tittar vi varje dag. Sjukt bra låt också (man kan dock ifrågasätta introt där nån tjomme cirklar finger i en baby-handflata och säger obegripligheter på finskklingande dialekt "men någon jag TJänner...").

Du behöver dock bara titta på ett avsnitt för att haja hela grejen, för på engelska barnprograms vis (Teletubbies etc) upprepar man exakt samma handling i varje avsnitt. Brist på fantasi eller så tror man sig leverera vad målgruppen (dumma engelska toddlers) vill ha.

1 comment:

Nina said...

In the midnight garden va, sant saljer vi pa jobbet, massa trams och krimskrams med iggle piggle och alla dom dar, saljer som smor. Kolla pa det nya som alla barnen ska tycka e sa himla bra som heter Yo Gabba Gabba - dom sag jag dansa i Westfield kopcentrum och barna verkade ha himla skoj. Kram pa Lovisa