Sunday, February 03, 2013

I was such a good girl

På cocktailfesten. Jag drack egenmixade drinkar som vore jag Tom Cruise i Cocktail, minus det töntiga jonglerandet med blandningskärl. Pisang Ambon, Kahlua, Absolut Vanilla, Baileys -allt passerade min sugna strupe med groggvirke och isbitar. Det är lustigt med spritfylla, man får liksom aldrig dåndimpen och blir sludderfull och hängig, som med öl och vin, utan är snarare knivskarp, snygg och skrävlande. Så känns det iallafall. Lite som att hysta i sig kokain, kan jag tro. Jag är inte van vid detta, jag som brukar supa pints och vinbuteljer, bli lullig och mosig, så det var en intressant upplevelse. I en femrumsvåning i Slottstaden med idel framgångsrika människor i varierande åldrar och blazers. Människor som hade det gemensamt att de gärna pratade engelska och tyckte det var spännande att prata med brassen, och det var ju tur för mig som tagit med invandraren.

I ett rum spelades det rundpingis med litteratur som racket. Alla måste vara med! Men när en skåning i Tintin-frippa kläppte Bibeln framför näsan på mig tappade jag liksom sugen.

I ett annat rum musicerade man. Hela baletten med trumset, vilken grej. När de spelade "Love will tear us apart" gled jag in och rev i från tårna med min schlagerartade stämma. Det kändes fan bra.

I salongen sa sedan en kvinna i 70-årsåldern: "Vad duktig du var!". Och ja' ba' "Vem? Jag?". Men så såg jag att hon vänt sig mot sin man, en pensionär i scarf, som väl spelat någon form av blåsinstrument utan att jag noterat det i min iver att själv höras och lysa. Sjönk jag genom jorden av pur pinsamhet? Nej, jag bara borstade av mig och tog det med den berömda klacksparken, styrkt i övertygelsen om min egen förträfflighet av ett antal mer eller mindre grönfärgade groggar.

Taxin hem delade vi med en kollega som betalade hela färden, även efter att han själv hoppat ur. Flott! Antar jag borde ge honom en slant på måndag, men samtidigt var taxichauffören så jävla gnällig att hade det varit jag som var betalningsansvarig hade jag försökt mig på en springnota. Sitta och gnälla över en gammal bruten nacke och en dålig lön hela resan från port till port, det biter inte på mig, kisen.

Idag är det dock jag som är trött och gnällig, ska jag be att få tala om.

No comments: