Sunday, February 17, 2013

Arbete ger frihet

Jag gillar arbetsfördelningen där min man stannar hemma i pyjamas och städar, emedan jag drar ut med småfolket och leker i snön.

Sedan, efter att snögubben är byggd och overallerna sönderslitna i brumman pga rutschbaneåkning och glidande ner för trätrappor, får man komma hem till ett nystädat hem. Agent Hammerhead med rätt att stöka till.

Nu är jag dock lite stressad i hjärnan för att jag inom två veckor ska packa mitt bohag i lådor och förflytta desamma till min nya snygga adress.

Hur gör man och i vilken ordning gör man det? Idag har jag slagit in ett par ljuslyktor i en gammal tidning, rivit ner några kläder och pocketböcker i en resväska. Men det är så klart en fis i världsrymden, en prutt i tom kalsong.

Ska man ringa flyttfirman från Rosengård, den billigaste, eller ska man vara tuff och klara biffen själv? Brasilianaren vill så klart anlita folk till allt kroppsligt arbete, medan jag är mer svennebananskt sinnad. Kan själv! Och vill använda mina pengar till annat, tex köpa nya möbler till den nya bostaden som är typ dubbelt så stor som den nuvarande. Därom tvistar alltså de lärde!

Tills vi får arslet ur vagnarna att börja packa och organisera denna efterlängtade flytt, tittar vi på Alfons Åberg. Stick du stygga spöke, för du finns inte.



3 comments:

J said...

Å så fina de är dockorna dina! Har inte varit här pålänge. Har tant gått och köpt hus!?

Ulla said...

Nej är du tokig, jag köper inte, jag hyr!

Ulla said...
This comment has been removed by the author.