Monday, March 01, 2010

How to save 50k a year...och hur man kan leva utan liv

Om du slutar röka tjänar du 8,000 kronor per år. Har du hört den? Eller om man slutar snusa, då tjänar man lika mycket. Detta använder både läkare och kvällspress som ett av de främsta argumenten för att få dig att lägga av. Om man vill spara pengar enligt principen ovan kan man dra in på en rad lyxprylar:

Cigaretter 10-15 om dagen: spara 9,125 SEK, varje gång du låter bli att röka en cigarill sparar du cirka 2 kronor. Om du låter bli att röka dom i England sparar du ännu mer: nästan 3 kronor per orökt.

Om du däremot väljer att snusa istället för att röka, ja då får du låta bli att snusa jävligt mycket för att komma upp i samma valörer på ditt sparkonto. Om du stålsätter dig och skippar 20 prillor om dagen tjänar du lika mycket som den som låter bli de 12,5 ciggen enligt ovan!

Om du låter bli att dra i dig ett gram kokain varje helg, då blir det katching i kassan på riktigt, då tjänar du nämligen över 30,000 kronor! Att köpa något fint för.

Om du istället för att använda toalettpapper torkar dig med näven och du vanligtvis snittar på två rullar i veckan, ja då finns det pengar att spara, nämligen 460 kronor om året!

Om du slutar köpa Lördagsgodis kan du spara cirka 25 kronor i veckan, dvs 1300 riksdaler om året. Slutar du dessutom köpa Lördagsgodis till dina barn kan du tjäna ännu mer, beroende på hur många du har.

Eller om du bara låter bli att köpa den där lilla chokladbiten till eftermiddagskaffet varje dag, då sparar du in cirka 1,800 kronor på ett år.

Och om du bara äter produkter av märkena Euroshopper och Eldorado kan du tjäna flera tusenlappar i månaden. Sedan kanske du blir sjuk av alla halvfabrikat och tillsatser, men skit i det nu, du blir ju rik på kuppen!

Om du sitter hemma och ugglar varje dag efter jobbet och varje helg därtill – då tjänar du en jävla massa på att inte okynneshandla prylar du inte behöver och kläder som ändå inte passar och fikor du ju faktiskt kan leva utan.

Man kan alltså ha ett jävligt trist liv, utan några glädjeämnen, spänningar eller utsvävningar. Då kan man sitta där på sitt glasberg högt uppe på sina hästar och yvas över ett fett saldo.

Eventuellt åka på semester en gång om året, medan resten av året är världens torka och tristess. Man kan göra så, men det är inte rätt.

Den där matematiken funkar ju inte i praktiken. Den som slutar röka /snusa /äta gott etc lägger pengarna på annat, alternativt har ett jävligt ruttet liv. Det är inte så att den som lägger av med lasten plötsligt har slantar över att semestra med, han hittar något annat att spendera sina surt förvärvade på. Han köper istället fler skor, fler godispåsar, fler groggar. Eller dör av tristess, välj själv.

En sak är dock sant – om du slutar gå till puben tjänar du cirka 4,200 I MÅNADEN, det har jag själv erfarit. Efter jag slutade gå till puben har jag alltid massa pengar över och hur mycket som helst på banken. Pengar har aldrig varit ett problem.

2 comments:

Richard said...

TJÄNA pengar på att sluta med laster?? =)
Låter ju helt toppen. Kan man ha det som jobb? Att starta massa dumheter, för att sedan sluta med dem?

cilla h said...

Man skulle kunna begå självmord - då blir man ju rik som ett troll - eller förkorta sitt liv med ciggen o alkoholen o knarket först - så sparar man massor av pengar eftersom man dör i förtid - det måste va det bästa !