Saturday, December 29, 2012

Jag vill så förtvivlat gärna spela sällskapsspel

Jag vill inte supa mig dyngrak, jag vill inte skåla i champagne, jag vill inte ens ljuga över pints med ett damlandslag jag saknar.

Nej, på nyårsafton vill jag ta min lilla bil och man, som gärna får dricka sprit om han vill och orkar, dumpa barnen hos mormor och åka till festen med stort f, för att spela sällskapsspel. Det är allt jag vill. Jag skiter i om det serveras mat. Isåfall får det gå undan, bara jag sedan får svara på finurliga frågor, slå med tärningar, rita, gissa, skryta och skrävla, helst vinna.

Jag försökte lite i julhetsen med min syster, Värsta Språket hette det, och var säkert jätteskojigt. För de som fått prova på riktigt. Själv fick jag hetsa fram några dialekter och språkvårdsfrågor, allt medan någon liten gnagare drog mig i byxbenet, en annan tjötade om Bamseknuffspel. Ingen rast, ingen ro. Har du satt barn till världen får du för fan sätta dina egna fåniga behov åt sidan och tillfredsställa dina barns. Så enkelt är det.

Men nu ser jag chansen torna upp sig, lite som en hägring. Pyjamasparty hos mormor, ja tack, mina kommer i kattpyjamasarna med en flarra NallePuh-champagne. Party på Norra Fäladen, med bara ett fåtal inbjudna. Ja tack, jag vet vad ni har i er spelhylla och på Wii-et, och jag suktar. Jag kan ta med mig mina balla spel som jag aldrig får spela också, let's make it a night before we call it a night, shall we?

Mvh,
Sugnast i kommunen (vinnaren)

Friday, December 28, 2012

Sjuka priser

Jag var på en helt sjuk rea idag. Man hör ju så mycket dumt om mellandagsrean, den är denna tid på årets svarta får om du så vill, all skit får den. Du blir lurad, skriker Aftonbajset. De har inte alls sänkt priset, bara bytt prislapp, till en röd. Och så är det trängseln och köerna som får sig ett par kängor. Det är så HEMSKT med mellandagsreor, ändå ska alla dit och stångas. Mänskligheten är ett intressant släkte. Det är väl för att ha något att berättade om i sitt faceflöde, kan jag tro.

Min rea gick iallafall av stapeln på det som tidigare hette Babyland, men som nu heter Barnens Hus. Var får de allt ifrån, kan man undra, och visst det kan man. Hur som helst rådde det där inne i Barnens lilla Hus en stillsam stämning, och över alla klädgalgarna hade någon klistrat upp A4-papper som förkunnade att klädrean uppgick till 75% off. På allt!

Jag blev helt till mig i trosorna! Köpte ett fucking jävla Lucialinne för en 5-åring, så köptokig blev jag! Därtill en kjol, ett antal tröjor, en fleece-onepiece, en overall - allt till det sjukligt facila priset 430 spänn. Hade jag inte haft med mig en något gnällig minimänniska som gömde sig i klädsnurrorna och betedde sig allmänt lustigt, hade jag kunnat gå loss ännu värre.

Men jisses, vilket resultat! 75% rabatt på alla kläder. Det kallar jag rea det.

Tjenamoss din gamla galosh

Hej bloggen, som de inbitna säger. Varje morgon. Inte jag dock. Inte normalt.

Hur har du haft det utan mig? Rätt trist va? Blev inte så många barn gjorda, kan jag tro.

Har du suttit här alldeles ensam i radioskuggan, inte en jävel har brytt sig om dig, hälsat på dig, utfodrat dig med sedvanliga hejarop och glada tillmälen. Nähädutack, tyst som i graven. Ja, jag är ledsen.

Men jag har haft annat för mig. Firat jul och annat glättigt. Det gör sig ju som bekant inte i varken bloggform, Faceform eller Instaform. Det är få som vet det, vad det verkar. Denna strida ström av granjävlar, fromma barn, god jul till och från höger och vänster. Titta jag har bakat! Titta vad jag fick! Titta vad jag åt! Nej av sånt blir tant så trött i längden att jag hellre går in på min kammare och surar, säger god jul till alls ingen speciell, åtminstone inte digitalt. Det är ju som att säga Happy Birthday endast på Facebook till sina bästaste vänner, var ligger eftertanken och den genuina känslan i det? (Som en parantes kan jag avslöja att jag gör det själv, här ska kastas sten i glasstugan, jag tycker nämligen det är smidigt. Vad fan, jag skriver iallafall normalt roligare än de andra.)

Men, detta ständiga flöde gör mig nu händelsevis trött. Det gör att allt framstår, för mig, som en enda trögflytande grå massornas gröt av meningslöshet. I ena sekunden har någon julstädat och fått fram den sjuarmade, i nästa har en hällt upp julglöggen i små söta för ändamålet avsedda porslinskoppar. Så var den stunden över. Och föll i glömska. För nu var det någon ny som böjde rösten om något fotbollsresultat, som kommenterade vädret, som led på mellandagsrean. Och fick jättemånga likes. Säger man inget, finns man inte.

Det twittras och bloggas, och jag följer alldeles för många. Det bara maler på av fyndigheter, iakttagelser och poser. Vilket får mig att känna meningslösheten, och det kan väl ändå inte vara meningen?

Hade jag haft tid hade jag skrivit en alldeles fenomenal blogghistoria varje dag, twittrat med kraft, pondus och humor, agerat ögonöppnare och sanningssägare. Men tid har jag inte, ej heller kraft. Alltså lutar jag mig tillbaka i min surhet och gnäller på alla andra som åtminstone försöker. För sån är jag.

Friday, December 21, 2012

Snyggast på kontoret

Har du sett nåt fräckt, vad snygg jag var igår när jag var på studiebesök på Ideon Gateway.

Så fruktansvärt spännande att likt en högstadieelev gå på studiebesök i hatt och stålhätteskor.

Och utsikten sen, gick den av för hackor, nej det gjorde den ej. Jag tittade mest efter den snygga svarta kuben där borta vid horisonten, där de coolaste snyggaste som gör de fräsigaste telefonerna i stan jobbar.


Vi besökte också det hotellrum där Kungen kommer att bo när han kommer till stan och klipper band en dag. Eller om det blir Victora, who knows. Kanske rentav bäbisen Estelle. Rummet hade iallafall plats för en livvakt också, som en jungfrukammare, så de behöver inte vara rädda. Jag tittade in på den toalett där Kungen kommer att sitta och skita. Det kändes spännande.


Sedan fick jag gå på after work och dricka pints. Oj vad roligt jag har nästan jämt! Vilken vinnare.

Överflöd

Tomma gapar korgarna som en gång innehöll pappersinslagna chokladbitar, Noblesse-askar, sega kolor och snask. Hur många kilo vi satt i oss vet ingen, det var ingen som mätte, vägde, räknade. Men vi vet att byxorna sitter lite sämre, livremsknäppena har hoppat ut iallafall ett par pinnhål och våra toalettbesök har blivit allt tätare och tråkigare.

Det är inte mycket att göra. Det är så här det är. Det är bara att bita ihop och trycka i sig.

Det kan inte stå en korg konsultgodis på ett kontorsbord utan att varje näve som traskar förbi måste förse sig. Till slut finns det bara några tradiga mintchoklader, nån gammal slirig hemkola, en trött apelsin kvar. Till slut går de också åt. Det är lite så vi jobbar.

De sista skälvande timmarna innan julledigheten träder i kraft. Korgarna tömda, en ensam krossad pepparkaka på ett fat, den tar jag.

När vi sedan går hem, till tomten och bocken, då är det på intet vis dags att ta sig i kragen och sluta kränga. Nej, då börjar den riktiga julen, hemma hos oss i vardagsrummet, på julbordet, med julklapps-paradisen, nötter som ska knäckas, knäck som ska knapras, jul jul strålande jul. Ta dig samman, lossa på bältet, julen är frosseriets högtid, det är för fan bara att anpassa sig.

Skölj ner allt med julmust och glöggfryntlighet, kola och choklad må spruta ur öronen på dig, men det är inte dags att lägga av än. När du tror att du inte klarar en enda munsbit till, då river någon glatt upp en ask gröna kulor och bjuder laget runt. Roffa, glufsa och må som du förtjänar.

Julen är här. Julen är härlig.

Monday, December 17, 2012

En fin och god människa

Kanske onödigt att ge sig in i debatten, nu när den ju är så uttjatad och urvattnad, rent utav tröttsam, men jag gör det ändå. Sån är jag!

Alltså, jag har inget emot att man tar bort några filurer ur en Disney-film och för mig är Kalle Ankas Julafton allt annat än en kär tradition värd att bevara. När jag var barn var det så klart spännande för mig att få en hel timme av tecknad film, annars var det ju typ bara Tom & Jerry efter Lilla Sportspegeln, och där fick man knappast sitt lystmäte. Men i min familj har det alltid varit Karl-Bertil Jonsson som varit den hetaste potatisen, i hela sin politiskt korrekta härlighet!

Debatten som nu rasar om de bortklippta scenerna från Tomtarnas Julverkstad, den är så oerhört sjuk. Jag har läst en del kommentatorstrådar i ämnet och jag har väl aldrig blivit tröttare på mänskligheten. De som säger att de fått julen förstörd och att de hädanefter kommer att bojkotta allt från Disney, de är nog de allra mest sinnesfrånvända. Har man fått sin jul förstörd för att Kalle Ankas julshow inte innehåller två sekunder som den innehöll året innan, då ska man nog tänka över sitt julfirande, och överhuvdutaget kanske sin allmäna mentala hälsa. Men även de som plötsligt vet allt om nidbilder och pickaninnys, som läxar upp och besserwissrar sig, dessa lantisar tröttar mig också något oerhört. Självutnämnda experter plötsligt, bara för att de googlat lite. Och igen, står upp för de stackars minoriteterna som är så jävla kränkta hela tiden, fast de inget säger. Så ängsligt! Take a chill pill, why don't ya, all of you, vill jag väsa.

För VARFÖR kunde Disney inte bara klippt bort de otidsenliga karikatyrerna från sitt julklappståg på ett smidigt sätt, UTAN att för den sakens skulle basunera ut att de gjort det? Ingen jävel hade ju märkt det, och hade man noterat en viss liten skillnad så hade man väl höjt ögonbrynet i typ TVÅ sekunder och sedan gått VIDARE med sitt jävla liv. UTAN att få julen förstörd, iallafall inte av Kalle Anka. Men nej, så tänkte inte Disney, de ville låta oss veta att här är vi, ett ANSVARSTAGANDE och MODERNT företag, i Sverige (nåja), i tiden, som tar bort det där förkastliga tänkandet vi hade på 30-talet när självaste Walt var nazistsympatisör. De slår knut på sig själva i ivern att ryggdunka sig så hårt och innerligt och offentligt som möjligt. Det är ju samma princip som de som ger till välgörenhet och sedan tvunget måste skriva ut det på Facebook, för att de är så fruktansvärt FINA människor. Vad är det med er?

Det är det här jag blir så trött på - ta bort skiten, sluta med din fula vardagsrasism, ta från de rika och ge åt de fattiga - men sluta för fan skryta om det. Eget beröm luktar illa, var det inte så? Har du inte fått majs idag? Vill du ha ett fikon?

Julklappsleken inte aktuell

Åh kommerstomten, jag vill helst inte ha in dig i mitt hus. Jag föreslog att vi skulle köra julklappsleken, dvs att alla köper något skit för 50 spänn och så får vi slå om vem som får vad. Men de i sällskapet som var cirka 12 år gamla, tyckte att det var en rentav usel idé, helt förkastlig.

Så då tänker jag att vi väntar några år, sedan är alla med på banan. Men då är mina barn i julklappshetsaråldern, och då kommer de att spjärna emot när jag kommer dragandes med mina billiga klappar och tärningar. Alltid är det nån. Vänta du tills du blir pensionär.

Lustigt dock, när vi frågar varandra om önskelistor, då är det typ en kamp, för samtliga inblandade oavsett ålder, att komma på vad vi önskar oss. Vi har ju allt vi behöver! Det är klart; en kakform, en grön mössa och en ask Paradis vill jag förstås ha. Inget snack om saken. Men annars, jag vet inte, helst vill jag ha upplevelser och egentid, samtidigt vill jag inte vara utan mina barn i någon större utsträckning. Jag kan gå på opera eller rockkonstjärt, men jag kan lika gärna låta bli. Jag behöver inget. En trisslott med garanterad vinst kanske, men vem kan fixa sådana?

Jag försökte, men den gubben gick inte. Det blir jul i år igen. Med lackade klappar under granjäveln. Jag har dock varit smart och förutseende i år. Jag har lagt en internetbeställning! Nu är det bara att bita ihop med tummarna i högsta hugg och hoppas på leverans senast fredag.

Vet du varför tomten är röd, förresten? Det var en som berättade för mig idag på lunchen, att det var coca-cola som skapade den röda tomten i en reklamkampanj på 30-talet. Han lät så övertygad att jag faktiskt för en stund trodde honom. Men så fort jag googlat fattade jag så klart att han bara gått på en råttan i pizzan. Det fascinerar mig att människor kan låta så jävla säkra på sin sak när de hävdar saker, så att man som rättskaffens sanningsälskare faktiskt tror på dem, men så visar det sig åter igen att det mesta är snickelisnack dumsnack utan eftertanke, utan research, utan substans.

Men god jul då.

Saturday, December 08, 2012

Skumpa lite rumpa va

Ja det var ju jävlar vad många det var som var sugna på att skumpa sin lilla rumpa svänga sina lurviga på personalfestens diskotek så fort julborden burits bort från dansgolvet. Trots att företagets medelålder på pappret är 41. Jag säger trots, fast kanske menar jag tack vare.

Min mammas granne, och jag kan omöjligtvis sluta tänka på att hon är min mammas granne, dansade värst eller kanske bäst, vad vet jag vad vet en ko, av alla. Som en skrattande gasell av virrigt hår och medelålders danssteg med en sydeuropeisk man, vetenskapsman jag antar, men nog är det lustigt, min mammas granne, fast det vet hon inte att hon är. Bara crazy cool på firmafestens disko, det räcker så.

Till bordet hade jag ett antal kollegor från främmande länder, och det var väl intressant; det vanliga tugget om hur gör ni, hur gör djur. Hur firar ni jul? Talar fröken svenska? Ja, jag vet inte, ditten datten. This is what we in Sweden call a gottebord. Och ja, just dessa ord hörde jag yttras vid gottebordet, och det var väl ungefär i den vevan jag blev trött.

Och vad de dricker dåligt! Efter att de ätit sig julbordsstinna var de sugna på...inte öl, utan vatten! Jag menar, dra mig bakis, am I the only alcoholic in town, eller vad? Skål på dig, sen dansade vi Gangnam Style, vilket till och med tanten Surtant tyckte var rätt ball. Men så knöt vi snabbt ihop säcken och hoppade på bussen från slott till Lund, klockan 23:45, denna okristliga tidpunkt, godnatt.

Friday, December 07, 2012

I really don’t have time for people who don’t find me hilarious

Nu gäller det. Jag har tydligen redan visat att jag är någorlunda awesome på mitt jobb, men nu måste de även få förstå det viktigaste: att jag är en humorist av rang.

Herregud, "folk" är ju inte så förbenat roliga, men så som jag ser på "folk" vill ju inte jag att de ska se på mig. Jag är ju för fan ingen tyst musråtta som sitter och knaprar bananer på toaletten till lunch, jag är inte torr och fåordig, jag är inte korrekt, jag är inte bara duktig, jag är tamigibrasan hilarious också.

Nu är det dags för julfest.

Jag minns med ett visst mått av skam en personalfest på CMS där jag jobbade cirka 2002. Den tysta, tråkiga arbetsmyran fick plötsligt fnatt pga ett par för många glas innanför västen. Denna genanta bild erinras av min näthinna: Jag står som ett bevis på absolut löjlighet, med människor runt mig i en ring och pekar på den ene efter den andre: "Du är si, du är så", "Du tror du är cool". "Du tror du ska få ligga", "Du får säkert aldrig ligga", "Du är full of shit", "Du är duktig", "Du är inte duktig". Min gapande publik och föremålen för mina tillmälen tror väl inte sina öron. Här har vi varit övertygade om att vi hade anställt en tyst, sävlig, blyg liten rackare med huvudet på skaft, så visar det sig att hon är slängd i käften, hård men orättvis och mallig!

Detta beteende ska inte upprepas i afton, det är väl i det närmaste preskriberat i vilket fall, och man lär ju av sina misstag, gör man inte? Dessutom har jag inte för avsikt att bli sådär förfärligt slirigt lullig, för sånt klarar som bekant inte en tantkropp som dessutom måste ta hand om små barn dagen därpå. Nej, det är andra bullar nu, annat liv i skällan!

Tona ner Tourettesen, akta dig för politik, skrävla inte om din militanta ateism, ge ingen de sanningar de inte vill ha - så ska det nog gå bra, Ullaguran! Lugn och fin, visa dem var skåpet ska stå, att gammal är äldst och att du är typ skojigast i kommunen. Skål.

Wednesday, December 05, 2012

Jesse Pinkman, yo

Du vet när man blir sådär sinnessjuk att man inte kan tänka på någonting annat, typ som när man är förälskad faktiskt? Det är både härligt och påfrestande. För visst är det vackert att längta, men det är också väldigt frustrerande av att vara besatt.

Där är jag i alla fall nu.

Jag sitter i lunchrummet och spisar lax. Kvinnorna runt bordet pratar om hemlösa, om snöröjning, om julfesten. Jag sitter tyst, låtsas hänga med. Låtsas med halvt öra. Allt jag kan tänka på är hur fan ska Jesse Pinkman reagera när han vaknar upp i heroindimmorna och ser sin döda flickvän bredvid sig i sängen, hur fan ska han klara sig?

När jag nattar barn, och jag åker alltid på det omöjliga barnet, som vrider sig under täckena, behöver vatten, behöver kissa, en saga till, en SVT-playare till, som till slut ligger och smackar och sväljer saliv högt för att in i det sista kämpa mot sömnen – och allt jag tänka på är Walt White's cp-skadade son och hans fru som inget vet och ABSOLUT inte får veta. Eller får de snart veta? Jag dör! Och Jesse Pinkman. Att han måste sluta knarka. You can never trust a drug addict. Undrar om Walt kommer att adoptera Jesse Pinkman?


Visst, han är snygg på det där lite whitetrashiga sättet. Men han knarkar ju och säger yo bitch, det gillar väl inte jag, precis? Well, jag gillar killar i mössa utan hår. Se vad jag gift mig med! Och så minns vi väl alla att jag var så jävla sugen på han med cancer i Dying Young och Shayne Ward (!!) från engelska X-factor. Sjukt kan du säga, men vi har väl alla skelett i garderoben.



Vad gäller Jesse Pinkman och Breaking Bad är det iallafall fråga om en sjukt stark skådis, en intressant och mångfacetterad karaktär och en synnerligen underhållande och spännande serie! Jag har den på Netflix i min wirlelessrouterade Blueray-spelare, hur cool är jag på en skalad banan, yo.

Min högsta önskan varje kväll är att alla barn ska gå och lägga sig i så pass rimlig tid att jag hinner med TVÅ avsnitt på en kväll, herregud vilken lyxlirare man är då.


Tuesday, December 04, 2012

Strindbergare


"Jag tror jag själv kommer att sluta på ett dårhus, ty jag blir alldeles vild stundom när jag tänker på världens fånighet.”

August Strindberg 


Fånigheter ja, bara förnamnet. Vakta din tunga, det råder jag dig. Alla kan bli kränkta, och alla BLIR kränkta. Iallafall om man får tro Twitterdrevet, Aftonbajset, Fejsflödet.

Följer du snackisarna? Någon ropar hora i affekt. Skit i den horan! Ja, strunta du i den uppenbart prostituerades åsikt. En annan rekommenderar litteratur skriven av en förintelseförnekare. Men jag visste inte, urskuldrar sig den blåögda palestinskan. En snubbe använde ordet svarting i något olämpligt sammanhang, fy vad fult och förmodligen olämpligt i alla sammanhang. Nästan lika illa som när Bosse Hansson, den gamle stofilen på TV-sporten ondgjorde sig över "ännu en svart spelare" häromsistens. Men är inte han pedofil ändå, vem lyssnar på honom? Vissa försvarar sin rätt att kalla negerbollar för negerbollar, så futtigt. Hånar Noggergate, Kinapuffsgate och alla andra rassegates som förekommit och kommer att förekomma. Det som de självutnämnda Politiskt Inkorrekta, de som ryggdunkar sig själva och varandra över sin inbillade förträfflighet, kallar PK-maffian slår till direkt. Det ÄR inte ok. Inget är ok. Du får heller inte varken berömma eller klanka ner på någons utseende. Utseende är totalt irrelevant. Någon kan bli kränkt! Ingen är tjock! Och om någon är tjock får du absolut aldrig kommentera det. Kommentatorsfält ska hållas helt och hållet neutrala, annars stängs de. Uggla onanerar när han tänker på gamla schlager-tanter, PK-maffian ryter till om objektifiering av kvinnor. Så kränkande! Eller blev hon smickrad? Får man ens bli smickrad? Usch!

Och don't get me started on hen-debatten. "Hen betyder höna!" ropar hen-motståndarna. "Jag heter Dick, det betyder kuk på engelska, men skit i det", sa Kjell Bergqvist i "Ha ett underbart liv" 1992. Då kan man ju inte kalla köksmästaren kock längre av samma anledning, spanjorerna får sluta kalla timme för hora, filmer kan inte avslutas med SLUT som en annan hora, eller kurvan på våra vägar sen då, som är en östeuropeisk hora. Infart, är det när man fiser inåt höhö osv osv, i oändligheten. Och höna är inte ens snuskigt! "Låt flickor vara flickor och pojkar pojkar, det är faktiskt biolooogiskt!", jag blir så trött att jag vill gå och lägga mig i en hönsgård och bli en hen, så trött blir jag. Hur kan det ens vara en debatt? Låt hen vara hen och hen hen. Hen som sa det hen var det, det är allt jag har att säga.

ALLA mår dåligt. Sägs det. Alla är svaga, nedbrytbara, påverkbara av det minsta lilla. Sätt nu på de rosaskimrande skygglapparna, det du inte ser finns inte. Be för fan till Gud om du vill, han finns inte heller.

Men ALDRIG, jag säger ALDRIG, och då menar jag undantaget Kinapuffskinesen, är det den som faktiskt själv utsatts för "kränkningen" som ropar STOPP. Nej, det är ALLTID självutnämnda moralens väktare som rycker in till försvar för de stackars kränkta jävlarna som inte själva vågar höja rösten. De sitter väl hemma på kammaren och gråter av harm och indignation, kan jag tro.

Men dessa starka, opåverkbara moralens väktare som alltså alltid står upp för de svaga i samhället på Twitter, må det vara bögar, tjockisar, mussar eller kvinnor i allmänhet. Vad är vitsen med att tysta ner allt som inte går in i mallen om hur allt ska vara för att ingen ska få höra något de inte vill höra? Och hur vet ni att de ni skyddar verkligen tar illa vid sig? Har ni gjort en Gallup? Vari ligger vinsten? Visa fittan får du popcorn. Eller? Ryggdunka dig själv för att du är så jävla duktig och rättvis, gör du det. Men jag vet att du sitter där hemma och tycker att alla som inte är som du är “konstiga”, du beblandar dig icke. En södermalmare som vurmar för mångkultur fast han aldrig satt sin fot i Fittja/Rinkeby. Sitt du på din kammare och klicka “Afrikas barn 50 kronor”, dela det på Facebook, fy fan vad du är bra. Say yes to the moské, är minareten i vägen för dig va, mallgroda. Duktig idiot. Samtidigt skjuter du tyst igen dörren när du ser att grannen också är på väg ut i trappen. Jävla banan.

Att man måste uttrycka äckel när man ser en Sverigedemokrat, det är nästan lag på det. Och dela PK-dravel på Facebook, som att Jimmy Åkesson är en kackerlacka, det känner vi att han är, ända in i folksjälen i helvetet. Denna slätstrukenhet, denna rädsla för att kränka, det är ju fan beklämmande. Jimmy Åkesson liksom, tjalalalala, jävla fjant, ungefär lika cool som Clark Kent utan stålmannedräkt, ungefär lika harmlös. Vem kan känna sig hotad eller kränkt av en sådan spillevinks beskedliga, ochockerande tugg? Herregud, vi kan ju skratta bort honom! Men av någon anledning jag inte riktigt begriper måste man ropa rasse varje gång någon yttrar sig invandrarkritiskt, må det vara SD-tomtar eller bara en annan valfri tomte som EVENTUELLT kränker någon genom att använda ett ord. Alla mår dåligt, glöm aldrig det! Vad man gör med dem som varken gillar Sverigedemokrater eller Kulturberikare, det finns det inget svar på. Det är antingen eller, är du med oss eller mot oss, bu eller bä.

Utgångspunkten är att alla s.k. samhällets minoriteter är dels cluless, dels godhjärtade. Så naivt, så dumt! Varför skulle de plötsligt vara små snälla lallare när "vi" ju är sådana uppenbara as? Var går den gränsen?

Åh, tröttma.

Hela tiden denna jävla omvärldsanalys som går ut på att identifiera eventuella kränkta och så står vi upp för dem och värnar om dem och håller de stackarna om ryggen. All the fucking time. Vill du kränka, kränk dig själv.

Nej, jag blir också alldeles vild när jag tänker på världens fånighet, precis som Strindberg.

Monday, December 03, 2012

Bröst som läcker

Jag vet inte hur det är med dig eller mänskligheten över lag, men jag kan avslöja att jag har aldrig, scout's honour, dricker inte i dryckesleken, låtit mig fotograferas i ett sexuellt sammanhang (nåja, om du inte räknar min naturliga men påklädda sexighet som jag ju inte kan rå för). Det finns ingen promiskuös film där jag agerar slampa of the day, inga närbilder på mina genitalier har någonsin förevigats, ingen tuttbildserie där jag står och spänner mig eller brösten.

Är jag konstig? Är jag unik? Jag har svårt att tänka mig många av mina vänner som har detta material av sig själva. Men visst, i de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna, så jag ska inte ropa hej. I de flesta fall hålls ju isåfall dylika privata infall just privata. Tur är väl det! Men jag undrar ändå - är det vanligt att man låter någon filma en när man runkar, säg med vederbörandes mobilkamera, så skrattar man gott och tycker man är lide fräck och sessig. Tills den dagen man inte vill vara ihopas längre och den dumpade hämnas genom att youtuba skiten.

Det verkar ju iallafall finnas en uppsjö sådant material på diverse kändisar och halvkändisar. Som kan läcka ut i de mest opassande sammanhang. Vilket isåfall skulle betyda att det i lika hög grad förekommer att okända människor förevigar sina kärleksstunder och intima detaljer, för s.k. kändisar säger ju alltid att "jag är en helt vaaaanlig tjej, som sunkar runt i min morgonrock sminklös och går på Ica i innebandybyxor, tihi". Och MMS:ar bilder till pojkvännen på sig själva med en dildo i skrevet.

Jag vet inte jag, men jag tycker det känns väldigt främmande. Borde göra en enkät och skicka ut till mina 332 facebook-vänner, men jag är rädd att jag inte skulle få ärliga svar, eller ens några svar alls.

Det är mycket som borde vara privat fast det kanske inte alltid är det, till det tycker jag att sex och religion hör. Håll för fan dina snuskerier för dig själv! Särskilt om du löper risk att bli känd.

Ekologiskt, alltså bra?

Jag var på nån fyllefest häromsistens där man bjudit in en försäljare av ekologiska produkter. Well, först tyckte jag så klart att det var extrabisarrt - jag tänker fan inte köpa något överpriserat jumbobumbo med örter och jox från naturen, resonerade jag snarstucket. Som jag förstått det är naturen ungefär det ondaste vi har - här finns elaka djur som bits och dödar, giftiga växter och farliga explosioner i form av jordbävningar och vulkaner. Naturen är väl inte snäll?

Men där satt jag med mitt vinglas och blev allt lite sugen på burkar, flaskor, sprayer. Som luktade teatree-oil, honung och torkad blomma. Tant ska fan ha en kräm, resonerade jag plötsligt och tog ett par rejäla klunkar baginbox-vin, signade upp mig på en lista, beställde produkter till min egen stora förvåning.

Någon vecka senare levererades en ansiktsburk och en köksspray. Tydligen vill man bara ha naturliga produkter på sin hud, tydligen har min hud tidigare mått dåligt av Nivea, Oil of Olay, Garnier och L'Oreal. Det är av dessa produkter jag är rödbrusig, förklarade hemförsäljaren av det ekologiska. Jahadu.

Och du vill väl inte spraya bordet där barnen äter med jättegiftiga Mr Muscle, de blir ju sjuka! Jaså, det har jag inte märkt, sa jag, och köpte för säkerhets skull en ekologisk köksspray, en som man förmodligen kan dricka om man vill, så naturlig är den.

Mår jag bättre nu då? Mår alla bättre? Ingen sjuk, huden inte rödmosig längre? Jo, visst fan är den rödmosig utan smink, jag är väl född sån. Och den här krämen luktar inte parfym, den luktar döda blomblad, och det är väl inte så jävla mysigt att lukta det när man ska försöka gå och knyta sig bredvid sin man lite sexigt på nattkröken. Men vad gör man inte för att vara ekolooogisk?

Sedan att den här försäljaren tuffar runt miltals på landet och säljer ett par produkter till varje hushåll, det är inget man pratar högt om.

Men jag tror att den miljöförstöring hon bidrar till medelst sin bil går nog ungefär på ett ut med de superekologiska och i många fall importerade produkter hon säljer. Det är vad jag tror. Däremot tror jag också att hon kan smörja sitt ego genom att vara en så förträfflig människa att hon bara använder och säljer ekologiska produkter, så då finns det ju i och för sig en vinning i det också. Och sedan smörjer jag i min tur min kind (och mitt ego) med den örtbaserade ansiktskrämen, som väl varken gör från eller till i hälsohänseende, men som kanske, men bara kanske, kan få mig att känna mig som en FIN och GOD människa för en gångs skull, eller vad tror du?