Thursday, February 28, 2008

En helt ny karriär

I mitt mångfacetterade och spännande jobb fick jag idag agera handmodell för en plåtning. När kameramannen zoomade in på jukeboxen var det min hand som stoppade i poletten, mina fingrar som fibblade med knapparna och bläddrade i låtlistorna. Har man tur ser man kanske även min läckra spegelbild återges i jukeboxens krombeläggning. Jag hade missat att fila eller måla naglarna med det Rebblo-rosa lacket, och därtill gjorde jag misstaget att använda den fulaste handen, den med skrivknölen och den utan kärleksring. Men vad fan. Jag hade ändå snyggast hand på stället, och det mina vänner smäller ganska högt för en tant.

En underlig, komisk och vädligt typisk konversation mellan två anställda på Edas Dinner gick av stapeln under mitt besök idag:

(Kille ca 20 från Australien): Vad vill du göra med ditt liv? Vad har du för drömmar? Vad har du alltid velat göra?

(Tjej ca 20 från Polen): Öööööh...(funderar)...vet inte....inget....jo, jag vill dö!"

(Killen från Oz): Men nej det tycker jag inte var någon bra ide, gör inte det, gör nåt annat...ööööh...(funderar)...Ät en macka!

Haha, Australisk levnadsglad ost meets gråfejsad östeurope som suttit gömd bakom den dystra järnridån. Klassiskt.

Tuesday, February 26, 2008

Nattkatten - nu lite elakare!


www.nattkatten.se
-För vuxna barn vill också leka.

There's a new cat in town!

Svart, smidig och salt - det är originalet Salta Katten som man som barn köpte i tablettask och som tant fortfarande köper så fort tillfälle bjuds (6 kronor i Pressbyrån). För några år sedan ritade man om kattdesignen och ändrade dessutom produktens namn. Förr hette den nämligen Salta Lakritsfigurer, men alla sa ju Salta Katten, så lika bra den fick heta det. Det är ju liksom inga andra figurer i asken - bara katter! Och den nya katten är ju faktiskt snyggare - cool och sugen, en riktig rackare! Dessutom lanserades i samma veva fler katter och jag var naturligtvis inte sen att testa dem - Söta Katten, Salta Katten i påsvariant i form av kattassar, och vråltuffa Vinterkatten, täckt av snö. Mums! Och nu har det kommit en katt till - Nattkatten! En ny medlem i kattfamiljen som får dig att spinna! älskar't! Nu lite elakare! Fy fan vad sugen jag är - jag får mycket gärna prova på Lördag när jag tjurrusar till Skavstas Pressbyrå!

I am också awesome!

Kolla in denna avundsvärda människa som fått detta ljuvliga epitet och en hel jävla facebook-grupp till sin ära. Är det rättvist? Var är min grupp som säger att jag är förträfflig? Och hur svårt är det att stava Hammarlund på en skalad banan?

Hon måste vara mäkta populär denna U H-lund, för kolla in coolingen, här är en till: Vi saknar Ulrika Hammarlund. Vart har hon tagit vägen och varför är HON så älskad och saknad av alla? Kanske får man en facebook-grupp dedikerad till sig per automatik när man flyttar hem till Sverige, särskilt om man har ett snyggt namn, eller är det bara om man lämnar ostmästarnas näste United States of Cheese Doodles som folk är så uttryckliga med sin beundran och saknad?

Avis.

Thursday, February 14, 2008

Love is in the air?

Klyschorna haglar. Jag gick i vanlig ordning till Sainsbury's på lunchrasten för att köpa mig en mustig färdigrätt. På första parkett i butiksdisplayen har man bullat upp med blomsterarrangemang av olika slag, mest är det väl kärlekens röda ros som prunkar och lockar det dåliga samvetet. Valentin-dagen - man måste köpa blommor, choklad och gratulationskort till sin äkta make/partner/älskade - det är ju så evinnerligt romantiskt. Eller?

I de flesta mäns varukorgar ser jag buketter. Vid kortståndet köar männen i horder för att norpa åt sig ett kort med färdigtryckt kärleksmeddelande, att som ett bevis på löjlighet ge till sin fru.

Kvinnorna däremot företar sin vanliga shopping - mjölk, limpa och toalettpapper. Och när de kommer hem får de den förväntade ostmassan serverad i chokladlåda och vas. Ich liebe dich - är det det här vi kallar kärlek, det här vi kallar känslor? Varför är det bara männen som ska ysta ost, varför sitter vi fast i könsorgansfällan? Givare och mottagare - sperma eller choklad?

Kanske är det här den enda dagen på året då man faktiskt kan ge sin fru sedan 20 år blommor utan att bli anklagad för otrohet? Kanske är det en tävling? "Vad fick du av din man?". "Oh, en blomsterkvast och en låda fikon, inget märkvärdigt". "Jaså du, jag fick 100 röda rosor och ett diamantvidunder att ha om halsen". Vem vinner?

När jag kommer till kassan betjänas jag av den där Sainsbury-lustigkurren som brukar stå utanför butiken med ett plakat och sjunga kända bitar fast han Sainsbury-anpassar texterna lite käckt. Han babblar och skojar så med kunderna att det har honom dubbelt så lång tid att betjäna, men det gör inget, vi har ju trevligt. Han sjunger "It's Not Unusual" och någon annan klämkäck låt, bara sådär. Han frågar "Har din pojkvän planerat någon trevlig överraskning i afton då?". "Nej det hoppas jag inte", säger jag - torrisen, "då är det ju ingen överraskning, idag kan man inte överraska". "Jo själv ska jag överraska min flickvän med massaaage" "Brukar hon inte få det, är det speciellt för idag?" "ja idag är det speciellt - huvud, axlar knä och tå - idag ska det bli kinesisk helkroppsmassage". Den du, skojar man inte bort.

Själv ska jag gå på Anti-Valentine på Mixern ikväll och försöka låta bli att hångla så mycket. Det är visst förbjudet, så sluta hångla!

Tuesday, February 12, 2008

The roof, the roof, the roof is on fire

Här är bilden vi tog när vi stod utanför Elefanten, efter evakueringen. Som så många andra cp-skadade människor i vår situation stod vi en stund och glodde på eldens framfart och det tilltagande räddningsarbetet. Eldskenet man ser i fjärran, och som fortfarande är ganska litet, tycks komma från Hawley Arms trendiga takterrass. Klockan är ca 20.32 Lördagen den 9:e Februari 2008. En historisk Camdendag. Skål.

Girafferna på London Zoo

Vår i luften. Kärlek i sinnet. En kamera med 12x optical zoom. En grind varifrån man kan se girafferna på zoo utan att betala inträde. Jag begär ingenting, men jag vill ha allt.



Allah Ak-Bar

Ibland när man är full får man så bra och skojiga idéer. En av de senaste var den om att någon skulle öppna en muslimsk sylta och kalla den Allah Ak-Bar, och där det skulle vara tvång för personalen att bära burka, männen inkluderade. Helst skulle vi vilja anställa den slöjbeklädda brittiska kvinnan (förmodligen konverterade hon till islam i samband med att hon insåg hur ful hon är och att hon aldrig skulle få ligga iallafall - "surt-sa-Räven-om-rönnbären"-historietten all over again), hon som numera jobbar i min närbutik Shepherds Food i Primrose Hill, hon som säger "Can I help someone?" med gnällig 85-åringsröst trots att man står rakt framför henne. Hon hade varit gyllene i rollen som barmanager för Allah Ak-Bar. Och så skulle de servera så mycket sprit att Allah vände sig i sin grav och deras lock-ins skulle vara de galnaste och knarkstinnaste i stan, burkor skulle lyftas eller slitas sönder och hej vad det skulle knullas. Banan och choklad - vilken härlig kombo. Man önskar att muselmaner hade humor, så hade dom kunnat skratta dom med. Men hädelse, blasfemi och heresi - det är sånt som straffas med döden.
Sysslar du med spånken? Eller spottar du i glaset? Kom till Allah Ak-Bar - himmelriket på jorden för den som vill spänna 20 blondiner och smaka på paradisets dryckjom! Tjohejsansa - så lyfter vi på burkan och titta vad jag hitta, en liten liten...

Monday, February 11, 2008

Camden brinner - Hawley Arms försvinner

Brandkår och polis var i full utryckning när jag spatserade min vanliga väg från Paradiset till Elefanten vid 8-draget i Lördags. Folk stod anhopade på gatan utanför, gatan var avspärrad alldeles utanför puben, men inne i Elefantens bar var det fortfarande fullt drag, och jag som många andra tyckte inte att en liten eldsvåda skulle kunna stoppa mig från att få min Lördagspint. Men efter bara en klunk stormades stället av poliser och det beordrades om evakuering. Raskt flyttade jag pinten till ett plastglas och traskade sorgset till Paradiset. Om det händer något med min Elefant, då vill jag inte vara med, tänkte jag. Nu visade det sig istället vara Amy W:s favoritpub som strök med, så nu kanske hon dyker upp med sitt fula tryne på Mixern igen, om vi har otur (och om hon tar sig ur rehab innan Hawley Arms kan renoveras och återöppnas). Senast jag var på Hawley Arms var för cirka tre veckor sedan (på rockstjärnans födelsedagskalas, och det kan man läsa här att dom minsann älskar´t). Jag drack en halvpint innan jag tänkte att det här var fan drygt och gick hem. Jag tycker som bekant inte om när folk spänner sig, och det här är ett sådant ställe där folk gärna gör det. Därmed inte sagt att det var jag som fjuttade eld.

Du kan läsa mer om den stora Camdenbranden i Camdenbloggen. Hela kvällen urartade ju sedan till lite av en fars med 40-talshårdporr och en naken barfotagubbe som grädde på moset. Jag räddade mig tillbaka till Paradiset där jag blev snyggare och snyggare för varje pint jag fick.

Nästa dag tog jag mig en svängom i Camden för att beskåda förödelsen. Fortfarande på eftermiddagskvisten fortgick släckningsarbetet och stora delar av Camden var avspärrat. Det var besvärligt att ta sig till Camden Lock-marknaden, men till slut hittade jag en lucka och fick min kinesmat i plåtburk. Så här såg Camden ut dagen efter:


Avspärrat - brandmän i solgasset under idogt räddningsarbete

Några affärer på Chalk Farm Road var illa brandskadade - denne stilige mustaschprydde brandman gjorde så gott han kunde
Hawley Arms nåddes av elden och ovanvåningen ser rätt fucked ut med sprängda glasrutor och rök fortfarande sipprande ut genom fönstren...

...däremot nedervåningen ser relativt intakt ut. Jag gissar att man kommer att kunna återuppbygga etablissemanget utan att behöva totaldemolera stället.

När jag kom ut från Elefanten på Lördagsaftonen ca kl 20.30 stod Hawleys takterrass i full brand. Här hade det en stund tidigare stått ett antal ölstinna Lördagsfirare och iakttagit branden. Läskigt. Personalen från Hawley Arms sågs senare på kvällen sitta och gråta i Lock Taverns bar.Och vattnet fortsätter spruta, för att kyla ner det eldhärjade området.

Det hade dessutom redan påföljande dag startats en Facebook-grupp för folk som tror att branden var anlagd av de krafter som vill rasera Camden market till förmån för ett nytt modernt shoppingkomplex. Bring on the H&M liksom. Vi följer rapporteringen med spänning.

Tuesday, February 05, 2008

Is it Harry Potter? Part 2

Is it Harry Potter? Noooo...this is a beer commercial from the Elephant's Head. Isn't it? Vad är det han har i pannan då? Det kanske är unge Herrn Potter ändå? Eller?

Is this Harry Potter? Ja, det ser inte bättre ut. Han avslöjas på det där karaktäristiska ärret i pannan. Verskräcklich.

Pang Pang

Idag ska vi äta pannkakor för det är den årliga pannkaksdagen. Man gör alltid så. Jag mår lite dåligt med tanke på att detta är, liksom alla andra traditioner i vårt kristna samhälle, ännu ett religiöst påfund. Vi ska proppa oss fulla med pannkakor inför fastan, fastan som vi ska genomlida för att förstå hur det är att vara fattig och hungrig, för att vi ska straffas för våra synder. Men idag belönar Jesus oss alltså med pannkakor. Fast jag tänkte jag kunde steka dem själv, utan Jesus bajsnödiga inblandning. I Sverige stuffar man istället fejset med semlor, flott är gott, men pannkakor är ju snäppet mumsigare så vi kör i vind med dem.

I det slöa landet England är det kotym att köpa pannkaksmix. Rena rama lurendrejerierna säger jag, som erfaren hemmabakare. Inte fan behöver jag nån tjomme från AXA eller motsvarande mjölnarfirma att förblanda mjöl, salt, ägg- och mjölkpulver? Tillsätt bara vatten! Smidigast i kommunen. Nehejdutack. Ulla kan själv. Utan mix och utan Jesus - själv är bäste dräng.


Svensk pannkaksmix? Tramsebyxan på - det tror jag inte alls på.

Monday, February 04, 2008

Vuxenpoäng

Jag har vid 32 års ålder gjort det vuxnaste av vuxet. Jag har skaffat ett tilläggskort på mitt Nectar-kort, till min man (För våra svenska vänner: typ ICA kundkort), så nu samlar vi poäng i grupp, vilken grej va. Ungefär så seriöst det kan bli.

Och just det, jag har bestämt när jag ska gifta mig, men tyvärr är det än så länge hemligt. Älskar´t!

Is it Harry Potter?

Vi känner en tysk man, vi kan för enkelhetens skull kalla honom Göbbels. Han ställer så dumma frågor att man ibland undrar vad som egentligen finns innanför McDonalds-frisyren. Nada, niente, nichts?

Om man äter frågar han: Äter du? (Essen Sie?)
Om man tittar på TV frågar han: Tittar du på TV? (Sehen Sie fern?)
Om man hänger tvätt frågar han: Hänger du tvätt? (Hängen Sie die Reinigung?)

Ja du fattar. Häromdagen satt vi artigt och pratade engelska i TV-soffan, som man gör när inte alla i rummet är svennar. Åsa berätta att hon tittat på en Harry Potter-film på eftermiddagen. Göbbels som sitter till bords och studerar reser sitt huvud och utbrister:

Is this Harry Potter?

Öööööööh. Nej, det här är en ölreklam.

Clueless is his middle name.

Ist das der Deutsche Harry Potter? Und der Stein der Weisen? Ja wohl.

Friday, February 01, 2008

Power Ballads-afton i Camdeens!

När jag var Camden-gröngöling år 2001 hette BarFly Monarken, det var här allt det roliga fanns på den tiden: killarna, diskot, sminket. Etablissemanget bytte namn till BarFly ca anno 2004, men det gamla namnet The Monarch har bitit sig fast ungefär lika hårt som Hogshead (som numera heter Earl of Camden). Och Dublin Castle - ska det byta namn till Paradiset, eller har det redan gjort det?

Ikväll ska vi på ett hett Camden-evanemang på det nya stället Monarch. Det ligger ett par dörrar ner från gamla Monarken, numera BarFly, och man fattar att de vill locka gamla stofiler som undertecknad att komma och svänga sina lurviga, nostalgiska dansfötter. I afton blir det mest vaggande fram å tebax, fladdrande tändare, imaginära mikrofoner i näven - ja du fattar konceptet, vi snackar Ultimate Power - Power Ballads Party.

Här är de givna låtarna vi vill njuta av, dansa intima tryckare till, skråla till:

  • I Want To Know What Love Is - Foreigner
  • Total Eclipse Of The Heart - Bonnie Tyler
  • Wind Of Change – Scorpions
  • Carrie - Europe
  • The Power Of Love – Frankie Goes To Hollywood
  • Don’t Cry – Guns ‘n Roses
  • Love Hurts – Nazareth
  • We Don’t Need Another Hero – Tina Turner
  • Is This Love – Whitesnake
  • Still Got The Blues - Gary Moore
  • Crazy - Aerosmith
  • Nothing Else Matters - Metallica
  • Alone – Heart
  • Stairway To Heaven - Led Zeppelin
  • Saving All My Love For You - Whitney Houston
  • Still Lovin’ You – Scorpions
  • When The Children Cry - White Lion
  • Black Hole Sun - Soundgarden
  • Runaway Train - Soul Asylum
  • Because of You - Kelly Clarkson
  • It Must Have Been Love - Roxette
  • More Than A Feeling - Boston
  • Love Bites – Def Leppard
  • Heaven – Bryan Adams
  • Broken Wings – Mr Mister
  • Against All Odds - Phil Collins
  • One - U2
  • When I See You Smile - Bad English
  • More Than Words - Extreme
  • I’ll Stand By You - Pretenders
  • Show Me Heaven - Maria McKee
  • Nights In White Satin – Moody Blues
Roligt, flinade jag. Tjusigt, flinade Vargen. Hjälp, flinade Lina från Cykelgaraget när Cykelmannen tog henne på brumman.

Kan du komma på fler?