Thursday, September 28, 2006

Hjärnsläppsgymnastik



Demografen i Lunds dotter gillar också statistik, om än hon inte är lika besatt som sin far. Nu är sjuk-i-huvet-statusen en gång för alla fastställd i och med att hon spelat Spindelharpan 1000 gånger. Detta på arbetstid. Här tickar kulorna in medan hon sitter och klickar på spelkort. En ytterst inspirerande aktivitet som ökar hjärnans upptagningsförmåga av kunskap. Eller en totalt intelligensbefriad form av avkoppling när man är för bakfull/trött för att alls tänka. You decide.Men alltså: 72 vinster och 928 förluster på den svåraste nivån, vilket ger en win rate på 7%. Detta torde vara ungefär i samma liga som damens job rate: 7% arbete och 93% trams.

Självdisciplinen är stark

Gissa vad som hände med stanna-inne-kvällen? Jag kan ju som bekant inte säga nej, vi vet det nu. Två gubbar lockar med fotboll, oh yes jag kommer säger jag och traskar iväg till puben. Väl där möts jag av Steven Gerrards fula tryne på största skärmen, ingen av gubbarna har anlänt, magen knorrar och jag beslutar mig för att gå hem och äta korv. Sagt och gjort - mums lilla babba. Så ringer min fru mitt i maten och lockar med andra dåligheter. Mixern, lovely Mixern är ju mitt andra vardagsrum så visst kan jag lika gärna sitta där som hemma. Bonusar såsom pints och cigariller väger över skålen rejält och jag sprätter iväg som en skållad råtta via piratbron, där en riktig råttjävel kilar förbi mig i trappan, sexigt nog. In på Mixern, hej hopp till alla gubbar och tanter, mer Sepe-Gerrard och jag har missat Drogbas heta hat trick. Med öl i sinnet får jag slå mig ner vid bord och snickelisnack-dumsnacka bort en kväll. Lilla punkdockan är illa slirig och vill pussas och bjuda med hem till södern. En annan punkare bjuder på öl av den enkla anledning att jag är Svenne och han gillar Stockholm som han nyss besökt. Så kommer fluffiga lilla Fuzz från Chelsea-matchen och är sluddrig och kärleksfull, och han blir så besviken över att jag inte vill bli ihop med honom, nästan förvånad blir han. Jag blir illa berörd av hans heta kärleksförklaring, jag känner ju inte så. Jag är bara dum och vill hångla ibland när jag är full, det är den taskiga sanningen. Sedan kommer mamma-dockan och myser, farbror Mike och Herr Paul, någon gammal skojare från CMS-tiden som har lånat Ulf Elvings peruk och blivit tjock, ingen Rasta-farbror dock. Så ringer Mixermannen i klockan och vi inser att vi stannat till ännu en stängning på Mixern. On a school night. Man gör alltid så.

Wednesday, September 27, 2006

Pepp

Nej, nu! Det är ingen som står ut med dig när du är sådär grinig. Lägg av.

Ja, men det är ju synd om mig, visst är det? Stackars lilla jag måste stå ut med kärringjävlarna på jobbet som inte fattar ett dyft, måste vara så full att minnesluckan inte kommer ihåg vem man hånglat upp och varför, måste ligga hemma och göra ingenting och förgås av tristess. Jag måste ju det!

Nej, det måste du inte. Gör något åt ditt liv. Sluta vara så jävla negativ till att börja med. Ingen orkar höra ditt gnäll. Har du inte märkt att folk slutat ringa till dig och föreslå att ni ska ses? Vad tror du det beror på? Va?

Men jag är ju ledsen, jag blev ju dumpad, det är besvärligt på jobbet, jag måste väl för fan få bli full då?

Du blev inte så jävla dumpad, du var själv med på det, sluta nu älta det där. Och trivs du inte på jobbet är det bara att byta. Eller iallafall FÖRSÖKA! Berusad har du väl all rätt att vara, men det där med Trinidad-gubben var fan sjukt. Du vet ju inte vad du gör, människa! Varför måste du ta i så?

Jag vet inte...Jag är ledsen. Synd om mig ju!

Nej, det är alls ingen synd om dig. Du har dig själv att skylla på alla punkter, och det är en smal sak att göra något åt din situation. Ta dig nu i kragen. Gör något positivt redan ikväll!

Vad skulle det vara? Ringa någon och fråga om dom vill supa? Ringa Fuzz?

Absolut inte, bara för att du känner dig nere ska du väl för fan inte dra ner fler i skiten. Skärp dig nu och gör något kreativt på egen hand. Arrangera om ditt rum, skriv en bok, baka bröd, gör något som ger resultat och du kommer genast känna dig bättre. Jag lovar!

Jaha, kan jag inte bara få gå och lägga mig och dra täcket äver huvudet? Dö lite?

Kommer inte på fråga.

Jaså, jag fattar vinken. Tack då.

Falsk som vatten

Och där sitter ni, era lismande idioter och säger ingenting. Undrar inte ni vad det var som hände? Varför det var så jävla bråttom att bli av med MD:n, medan Finansfittan fick sitta kvar på sina höga hästar ett tag till (eller för alltid, hemska tanke, vem vet)? Nej, det ENDA ni ville fråga var: Vad händer nu med check-signaturen? Det var allt som var av intresse. Business as usual. Jag är beredd att tro att ni antingen är lika sjukt tappade bakom vagnhelvetet som ledningen för detta groteskt retarderade företag, eller att ondska, känslokyla och mental cp-skada är lika smittsamt som självaste digerdöden. Må variga smärtsamma bölder växa ut där ert samvete och er stolthet borde ha suttit. Hur kan ni med er själva när ni sitter och artigt fnissar åt hennes genomtrista anekdoter? Hur sover ni om natten?

Imorgon fyller hon år. 71 fräscha bast. Och det vill ni fira med kort och tårta. Vad ini helvete är det vi firar? Jag skriver inte på något kort i den Blåkulla-ryttarens namn förrän det är dags för begravning.

Jobbsitsen.

Nu har hon äntligen fått sina feta fiskar varma. Där sitter hon i sin nersölade hörna och riktigt myser över att vara kärringjäveln på täppan, fullständigt och rakt igenom älskar, och varför inte beundrar, sig själv.

Vårtkärringen 1 – lebbet 0.

Som hon säger, detta är business, inget personligt.

Men när min plötsligt avkedade chef ringer om aftonen och gråter på telefon – då kan man fan inte ta det annat än personligt.

Friday, September 22, 2006

Snabbspolning

Vi tar och snabbspolar bort den här arbetsdagen va? Fjutt fjutt, ring ring, blädder blädder - så fick man resa till Mamma på Agar Grove och äta stek - och till efterrätt: ELEFANT-PINT!

Thursday, September 21, 2006

Kate Moss upp i dagen


Den bästa komplimangen man kan få är nog att man ser ut som Kate Moss.

Den fick jag igår. Det var något med min sexigt släntrande gång, tror jag. Och lilla mysiga näsan. Och håret nämndes, det fladdrande lite risiga blonda hårsvallet.

Att jag är en liten tjockis medan hon är mager fager supermodell, nämndes till allas belåtenhet inte i sammanhanget.

Wednesday, September 20, 2006

A new addition to the family



Hej, jag heter Pingu. Jag är en glad liten pingvin som gillar att äta fisk, åka rutschkana och sjunga. Nu har jag fått nya kompisar av Ulla: Guran, Safari-Sam, Son of Safari-Sam, Räven och Eidur.

Hej och hå vad roligt vi ska ha i båten!

Sexy Back - You never will you never will be mine

Sofistikerad salongsberusning? Cp-fylla med kommunist- eller trinidadskojerier? Det bestämmer väl inte jag, det bestämmer vinflaskan och ölpinten. Jag har ingenting att säga till om. Jag är bara en docka. En sofistikerad docka i ballongkjol och tofsar, eller en dekadent hor-docka i för kort kjol för sin ålder.

Justin Timberlake eller Robyn? Alla är gratis. Alla kostar inget. Jag tar dom alla. Som en hora på Reperbahn Malmskillnadsgatan Industrigatan jag kommer inte ens ihåg namnet på alla arbetsplatser.

Vi har spelat TP ackompanjerat av vin. Jag vann inte. Men jag drack mest vin. Vinner man då?

Monday, September 18, 2006

Jag har närt en kommunist vid min barm...

...sa mamma.

Jag lyssnar på vad mamma säger, mamma är klok, mamma röstar rött - och lite grönt.

Sedan tycker jag att det var väl kapitalistiskt av en företrädare av Kommunistiska Partiet att ta in på hotell för 735 kronor just bara i hopp om att få ligga. Nehejdu, sa jag. TYST, jag ser på TV!

Så går det till i valtider i Sverige och det nya ordet är valsedelsragg.

Blåval

"Röstar vitt, röstar blått, röstar gult" – deklarerade valurnemannen.
"Nehejdu, röstar RÖTT", sa jag.

Men vad hjälpte väl det, när sedan Mr Reinfeldt, 41 virila år, kaxigt kammade hem segern. Och i det läget får man inte glömma att utan stöd från bögskräcks-KD med vidriga kristna föråldrade värderingar, hade Moderaten inte blivit stadsminister. Det är visst smällar man får ta – att bilda allians med ett parti som uttryckligen vill vara diskriminerande – så blir man landets ledare, hej och hå. Hur folket tänker, vet inte jag. Jag får anta att de flesta människor är allt annat än solidariska, står sig själva närmast och skiter i dem som har det risigt. Jag får till min bedrövelse anta att folk i allmänhet inte tänker efter eller bryr sig om sina medmänniskor.

Se här: Över 20% av Landskronas befolkning röstade på Sverigedemokraterna i kommunvalet och de flesta skånska kommuner har fått ett ökat antal Sverigedemokrater i sitt fullmäktige. Vad SD:s valmanifest går ut på förutom att man ska sätta stopp för invandringen och skicka tillbaka dem som rotat sig i Svea Rike, det vet ingen. Men det är väl schysst – Sverige åt svenskarna. Eller? Nej, för vad de inte har tänkt på är att med minskat barnafödande i landet hade befolkningen utan invandrarna minskat, vilket hade lett till att om 15-20 år finns det inte tillräckligt med förvärvsarbetande för att försörja pensionärer, barn eller sjuka. Så tack, säger vi till invandrarna. Av helt själviska skäl borde vi ta emot dem att integrera dem i vårt samhälle. Av mer osjälviska skäl borde vi hjälpa dem som inte kan bo i sitt hemland, bland annat pga av de krig västvärlden startat. Och vi ska inte tro att det är allas högsta dröm att få bo i Sverige, där allt är annorlunda, man fattar inte språket, man behandlas illa och man får inte vara med. Självklart hade de flesta hellre stannat i sitt hemland om det hade varit tryggt att vistas där.

Men nej, säger Sverigedemokraten, dom ska inte komma här och komma. Dom tar över. Tar våra jobb. Tar våra tjejer. Bygger sånadäringa synagogor och moskeer. Dom är konstiga. Dom är inte som vi.

SOLIDARITET – JäMLIKHET – RäTTVISA
Ska det vara så svårt?

Det politiska klimatet drar kyligt åt höger och jag blir rädd.

Saturday, September 16, 2006

jag är väl inte...

Här har du i nötskalet hur ball det var att hänga Malmö med farbror ja och naj, Men inte vill man fastna i punkarsvangen vilket leder op stt man likt rn bproyiyiy-gottw twr in op rittet hoyrll mrd dlitiga lakan. Skont att veta att hjatnan gick sonder och sen vaknade dim,

Monday, September 04, 2006

Mitt bästa tips

Jag vill passa på att tipsa om en riktigt het ny blogg. Här får du snillrika tips i vardagen, finurliga lösningar du kanske inte tänkt på.

Mitt bästa tips

Söndagstema


Veckans Söndagstema är Trinidad-gubbe. Välkomna, ni får mycket gärna prova.