Friday, October 28, 2005

Football Manager

För mycket folk, för mycket betalt – en ekvation som måste gå jämt ut. Om spelarna ska kunna få så hutlöst betalt krävs att många människor köper dyra biljetter, att sponsorerna betalar storkovan för att få reklamskylta, att folk klär ut sina barn i full CFC-mundering i dockstorlekar, köper nallar, koppar, armband, spel och allehanda memorabilia, att alla vräker i sig överpriserade korvar och hinkar vattenutspädd Budweiser i plastmuggar. Det är business, men är det någon kultur över det hela?

Lulliga gaphalsar som skriker slagord för det egna laget (Stand up for the Champions) och glåpord åt motståndarna (you’re shit and you know you are), samma gamla trägna sånger, brist på förnyelse, invanda mönster. Är det ingen som reflekterar över att det faktiskt är en smula banalt och löjligt? Tycker Eidur att det är fräckt att fansen sjunger hans namn när han lägger straffen, eller distraherar det honom? Är man tråkig om man sitter tyst och koncentrerar sig på att följa spelet, snarare än att gasta ramsor?

Fast jag gillar ju den här: FLYING HIGH UP IN THE SKY, WE KEEP THE BLUE FLAG FLYING HIGH! Tycker Eidur också att den är fin? Får Eidur ligga? Eidur och hans flickvän var på Ed’s Diner, det berättade Managern för mig, och att han var trevlig. Blir man inte tjock av burgare och shit pommes frites längre?

Monday, October 24, 2005

Hur vågar ni???

Varför ska ni lämna mig, just när vi hade så trevligt? Vad är Odenplan och fula snobbsnubbar med jumpern knuten över axlarna mot Camdens råtuffa punkare på Elefjanten och Mixern? Gissa vem som gråter den 12e November? Gissa det du.

Dockorna


Här är mina barn, mina ungdomstanter. Dom ska ordna fest för mig, för dom är bäst, sschysstast, roligast och hurra för dom! Glöm inte att dom även är sjukt snygga. Och dom får ligga!

Hej Makelele!















Nämen kolla, världens snyggaste tjej ger allt i Macarenadans och -sång!

Det var en alldeles fantastisk karaoke-kväll, vi fick mera vin och vågade oss upp på scen till slut.

Och dessa två kunde alla rörelser till Macarena-dansen, sjukt imponerande!

Gladis!


Han är glad, han är söt, han är bäst, han är min!

Thursday, October 20, 2005

Vill man knulla sig till en karriär? (i brumman)

Sveriges sämsta författare heter Denise Rydberg. Hur denna bajs- och anusfixerade människa med torftigare språk och tristare intriger än manusförfattaren till Kanal5:s Vänner & Fiender, har lyckats få kontrakt för ett flertal böcker hos ett av Sveriges ledande bokförlag är mig en outgrundlig gåta. Hur många snuskhumrar som med påle och stång besökt hennes brumma i denna desperata önskan om att ge ut skitböcker, vill jag inte behöva tänka på.

Sweden VS London Part II

I Sverige knuffas folk lite varstans; gatan, baren, butiken – med eller utan trängsel och detta utan att någonsin be om ursäkt för sin drullighet. I London viskar folk sorry när dom vill smyga förbi för att komma av tåget, utbrister välmenande sorry när det är dom själva som blivit skuffade eller trängda, säger faktiskt sorry så ofta dom kommer åt (på gränsen till irriterande).

I Sverige kostar ICA- plastkassarna 1.50 men har skön hållbar kvalitet. På Tesco i London packar kassörskan gratiskassen (för liten och av tveksam kvalitet) åt dig.

I Sverige kollar man tidtabellen innan man nyttjar allmäna kommuniaktionsmedel, eftersom bussar och tåg kommer på utsatt tid och ganska sällan. I London ställer man sig på hållplatsläget och hoppas på det bästa, samt vinkar frenetiskt med sitt oystercard när bussen, som helst vill köra förbi, kommer.

I Sverige tar det 26 år att värma upp den elektriska plattan för att koka sin potatis/pasta och sedan kokar det alltid över för att det tar för lång tid att komma ner på sjudningstemperatur efter uppkok. I London flexar man smidigt med gaslågan och får genast rätt temperatur i sin kastrull.

I Sverige gör dom barn och bildar familj. I London leker dom "göra barn" (läs: dom ligger).

I Sverige utmanar dom varandra i Brakfylla-05 varje Lördagkväll, men håller sig på mattan i hemmet hela veckan samt tycker att en stor stark på Tisdag eftermiddag tyder på alkoholproblem. I London dricker man 20 units plus per vecka och gör gemensam sak i att vara bakfull och skör på jobbet.

Baka kanelbullar eller vara kastrullfull? Babysim eller badminton? Egen lägenhet med trägolv för 3000 kronor i månaden, eller delad lya med heltäckningsmatta för 6000 kronor i månaden? En kopp örtte eller en pint Stella? Idol eller X-factor? Filip & Fredrik eller Ant & Dec? Göran Persson eller Tony Blair? Trackslistan eller CD UK? Torka bajs som vårdbiträde på sjukhem, eller flasha på kontor? Lasse Bengtsson eller Trevor McDonald? KB eller Mixern? Mellan-Fredrik eller Lill-Fredrik? Närma sig 30 och vilja ha barn eller närma sig 30 och vilja ha skoj? Dom fyra V:na (villa, vigsel, volvo, vovve) eller ungdomsgård? Snuskopp eller askkopp? Söndagsstek med svartvinbärsgele eller Sunday Roast med yorkshirepudding? Högertrafik eller vänstertrafik? Bu eller bä?

Jag begär inget, men jag vill ha allt.

Friday, October 14, 2005

Ed's Easy Rider!

Vårt courier-företag som heter C.D.S. Bikes & Vans ville boka in vår beställning under företagsnamnet E.D.S. Easy Rider, och dom skojade inte ens!
Glädjesprudlande Fredag med fest och glam på kontoret, ABBA i stereoapparaten, direktörsostarna ute på appointments, alternativt för trötta att dyka upp, hägrande långhelg i Göteborg med Adis och ett gäng kuttrande duvor, bortlovad på hårdrocksdisko i afton (brummisen spelar på sitt brumset), alla är glada, INGEN mår dåligt och allra minst jag.



Och kolla! HON kommer!!! Hon och hennes Eidur-snygga man!

Wednesday, October 12, 2005

Min Brumma


Denna snygga tjej är brummis. För det behöver man ett brumset, som består av två skinkor och en ring. Brum brum!

Monday, October 10, 2005

Tråkigare än så här blir det inte.

Klick klick klick. Kärringen spelar web-spel, tristessungdomen skriver bittra mail till sina vänner. Jag har nedräkning tills jag får 1. Gå och luncha med dockan 2. Gå och äta middag med kexen. I eftermiddag har jag review med lesbian-chefen och jag förutspår att jag 1. Kommer att bli förbannad för att jag inte får löneförhöjning 2. Kommer att acceptera hennes argument för att jag inte är värd mer pengar och gå ut med svansen mellan benen. Och gissa om a. Jag har ingenting att göra eller b. Jag har en asstressig dag späckad med hyperintressanta arbetsuppgifter. Och gissa vilken dag är det idag? Just det, Blue Monday, i brumman.